Nieuws Antwerpen Pelgrom wordt Vertigo: streekbieren maken plaats voor cocktails

Pelgrom wordt Vertigo: streekbieren maken plaats voor cocktails

Foto: Dirk Kerstens

Pelgrom wordt Vertigo: streekbieren maken plaats voor cocktails

ANTWERPEN – Decennia was café de Pelgrom een begrip bij mensen die van een speciaalbier en klassieke muziek hielden. Nu is het ondertussen failliete bruine café in de Pelgrimstraat overgenomen door de Antwerpse horecaondernemer Savas Coskun die er een cocktailbar van gaat maken.

“Het wordt een high end cocktailbar waar ook gelegenheid zal zijn om te dansen. Het is de bedoeling om geregeld een deejay uit te nodigen of een avond rond een thema te organiseren”, zegt Savas Coskun. Samen met zijn familie baat de Antwerpenaar ook het steakhouse El Toro Negro op de Oude Koornmarkt en een restaurant in Broechem uit.

Dat café de Pelgrom te huur stond, was voor Savas Coskun een buitenkans. “Ik hoor vaak van gasten in het steakhouse dat ze na het eten nog willen uitgaan in het historische centrum, maar zo heel veel is er daar niet meer. Bruine kroegen en restaurants, dat wel. Maar een cocktailbar waar je ook kunt dansen nog niet.”

 

Interieur blijft behouden

De kelders van het café, eigenlijk laatmiddeleeuwse gewelven, zijn grotendeels intact. Ook de ingang naar het café, met een kleine ruimte en een schoorsteen, zien er nog steeds hetzelfde uit. “Alles wat origineel is, blijft bewaard. Ook in de kelders gaan we geen structurele veranderingen aanbrengen. We gaan onze cocktailbar uiteraard wel een eigen gezicht geven”, legt Savas Coskun uit.

En dat eigen gezicht zit in de details. “Er komt een flowerwall, aangepast meubilair zoals lage zitbanken en poefs en nieuwe tafels. De tapkast blijft staan, al zullen we de tapkranen wel weghalen. Een cocktail komt nu eenmaal niet uit een kraan, hè.”

Een andere kelderruimte wordt gereserveerd als plek om te dansen. “Het is de bedoeling dat we van woensdag tot en met zondag open zijn. Als er een deejay speelt, kunnen de gasten er een dansavond van maken. Maar ik sluit niet uit dat we bijvoorbeeld een keer een goochelaar of een andere spectaculaire attractie uitnodigen.”

Chic en betaalbaar

Dat Savas Coskun voor het concept van de nieuwe bar niet over één nacht ijs is gegaan, is duidelijk. “We willen er een chique zaak van maken, waar we met de beste ingrediënten voor onze cocktails werken. Het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven voor de klanten, maar wie een avond mooie sier wil maken kan dat ook. We geven zowel een goede en mooi geprijsde cocktail als een dure champagne in de aanbieding.”

De cocktailbar zal half januari openen onder de naam Vertigo. “Dat is latijn voor duizelingwekkend. En dat is precies wat we willen bereiken. De gasten die via de trap naar de kelders afdalen, moeten in een duizelingwekkende wereld terechtkomen. De belevenis staat centraal”, zegt de ondernemer.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.