Peter Marcelo in zijn atelier Peter Marcelo in zijn atelier. Foto: RR

Peter Marcelo zoekt overnemer voor fietsatelier Velo Marcelo: “Ik heb nood aan nieuwe uitdagingen”

Na tien jaar sleutelen aan remkabels, derailleurs en kettingen is het goed geweest voor fietsenmaker Peter Marcelo. De Antwerpenaar heeft naar eigen zeggen nood aan een nieuwe uitdaging en zoekt een overnemer voor zijn atelier in de Willem Linnigstraat.

“Na tien jaar van platte banden, gebroken remkabels, smerige kettingen, kromme wielen en vuile handen is het tijd om mijn werkplunje aan de kapstok te hangen.” Met die woorden kondigt Peter Marcelo zijn nakende afscheid aan via Facebook.

De beweegredenen zijn meerledig. “Ik ben leerkracht in het volwassenenonderwijs en ga vanaf september meer voor de klas staan. Daarnaast word ik binnenkort vader. Ik wil me graag focussen op die nieuwe rol.”

“Maar ik geniet ook van afwisseling in het leven en heb nood aan iets nieuws. Ik wil iets doen zonder openingsuren, en zo wat meer vrijheid creëren in mijn bijberoep.”

Bijberoep

Wat zijn toekomst brengt, daar heeft Marcelo voorlopig het raden naar. “Maar het is de bedoeling om binnen enkele jaren opnieuw iets met mijn handen te doen, in bijberoep weliswaar.”

Vooraleer Marcelo de deuren van zijn atelier in de Willem Linningstraat definitief achter zich dichttrekt, gaat hij op zoek naar een overnemer. “Velo Marcelo is misschien wel de enige fietsenmaker in Antwerpen-Noord. Het zou jammer zijn mocht het verhaal hier stoppen.”

“Ten laatste eind augustus of begin september hoop ik een overnemer te vinden. Ik ben op zoek naar iemand enthousiast en met kennis van zaken die de buurt een beetje kent en er niet voor terugdeinst om hard te werken.”

Groeimarge

Marcelo heeft enkele troeven achter de hand om twijfelaars te overtuigen. “De nieuwe eigenaar krijgt niet alleen een goed uitgerust atelier maar ook een fameus klantenbestand. Wie de uitdaging aangaat, kan de dag na mijn afscheid van start gaan. Bovendien kan je de zaak ook voltijds uitbaten. Er is zeker nog ruimte om te groeien.”

Volgens de fietsenmaker hebben er zich al verschillende geïnteresseerden gemeld. “Maar er is nog niets beslist. Wie graag meer info heeft, kan mij contacteren via sociale media, email of telefoon. Alle contactinformatie is te vinden op het internet.”