Nieuws Antwerpen Peter Somers neemt minderheidsaandeel in Zibbra

Peter Somers neemt minderheidsaandeel in Zibbra

Peter Somers neemt minderheidsaandeel in Zibbra

peterkePeter Somers, eigenaar van Sprintpack en SprintPack Logistics, investeert in Zibbra, een IT-bedrijf uit Zandhoven dat zich specialiseert in het bouwen van webshops en de automatisering van bedrijfsprocessen. Hiermee versterkt Sprintpack zijn one-stop-shop aanbod in e-commerce.

Zibbra heeft meer dan 10 jaar ervaring in webhosting en internettoepassingen en heeft de jongste 3 jaar een platform ontwikkeld op basis van bewezen technologieën en aangescherpt met de nieuwste innovaties, inclusief volledig schaalbare Cloud infrastructuur over multi-site datacenters.

Het Zibbra-platform is begin 2015 gelanceerd met 26 toepassingen om een webshopoplossing te bieden aan zelfstandige ondernemers, KMO’s en grote ondernemingen. Het platform is o.a. door Belfius geselecteerd als een van de partijen voor het Belfius e-commerce aanbod. Het is intussen volledig geïntegreerd met het WMS (warehouse managementsysteem) van SprintPack Logistics en het TMS (transport managementsysteem) van SprintPack, waardoor een klant maar één partij hoeft te contracteren voor de webshop, opslag, pick&pack en distributie wereldwijd.

SprintPack werd in september 2015 opgericht door Peter Somers, voormalig directielid van bpost. Het bedrijf werd gepositioneerd als een e-logistics provider en heeft vestigingen in België en China. In november jl. kondigde Somers de overname aan van Plus Logistics NV uit Sint-Niklaas, dat sinds 1 januari jl. naar de markt gaat als SprintPack Logistics.

Zibbra zal verder worden geleid door stichter-CEO Erik Proost. Peter Somers zal vanuit de raad van bestuur de groei en ontwikkeling van Zibbra mee ondersteunen.

Foto: Erik Proost.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.