Pidpa water-link

Pidpa en water-link investeren samen 42 miljoen euro

ANTWERPEN - Een uniek samenwerkingsakkoord tussen Pidpa en water-link zorgt voor een revolutie in het waterlandschap in de provincie Antwerpen. Samen investeren ze de komende jaren 42 miljoen euro. Ook wordt een lopende rechtszaak tussen beide bedrijven stopgezet. De samenwerking tussen de drinkwatermaatschappijen loopt over 50 jaar.

André Gantman, voorzitter van water-link: "Via verschillende projecten, die tegen 2020 moeten afgerond zijn, versterken we onze transportinfrastructuur voor drinkwater. Op deze manier bieden wij de inwoners van de provincie Antwerpen nog meer de zekerheid dat zij elke dag opnieuw 24/24, 7 dagen op 7, kunnen genieten van gezond en voordelig kraantjeswater."

Nieuwe drinkwaterleiding

Er wordt een nieuwe drinkwaterleiding met diameter 900 aangelegd tussen de Noorder- en Zuiderproductie van water-link, waarvoor een deel van de Collector langs het Albertkanaal wordt omgebouwd tot drinkwaterleiding. Vervolgens wordt een nieuwe leiding aangelegd naar de Zuiderproductie in Rumst. Zo kan water-link tot 100.000 m3 per dag vanuit haar Noorderproductie aan de Zuiderproductie leveren. Deze ingrepen verhogen de leveringszekerheid van Pidpa in de regio Lier – Mechelen – Boom.

Meer noordelijk worden bijkomende verbindingen tussen de netten van water-link en Pidpa voorzien om ook daar wederzijdse leveringen mogelijk te maken. Via de watertoren in Mechelen-Zuid van Pidpa zal water-link ook extra waterleveringen aan De Watergroep in Zemst kunnen realiseren.

Overdracht in Boechout, Kapellen en Kontich

Door de samenwerkingsovereenkomst wordt ook de overname door Pidpa van water-link-activiteiten, zoals drinkwater en riolering, in de gemeenten Kontich, Boechout en Kapellen mogelijk gemaakt. Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa: "water-link wil haar drinkwater- en rioleringsactiviteiten in deze gemeenten aan Pidpa overdragen, wat een win-situatie betekent voor zowel de gemeenten, de beide waterbedrijven maar vooral de gebruikers. Zo kunnen zij over heel de gemeente rekenen op een uniforme dienstverlening."