Foto: rr

Pistolivery levert verse pistolets aan huis

NIEL - RUPELSTREEK - ANTWERPEN - MECHELEN - LIER - Je hoort tegenwoordig wel vaker de vraag: “waar vind ik op zondag nog lekkere, verse pistolets van de warme bakker?” De jongste energiecrisis doet ook geen goed aan het uitdunnende bakkersbestand. Pistolivery, met roots in de Rupelstreek, heeft er wat op gevonden. Binnen de driehoek Antwerpen-Lier-Mechelen brengt het op zondag pistolets en ander lekkers aan huis. Een succesnummer, zo blijkt.

Filip Willems uit Duffel, zoon Louis en Rudi Van Rompaey uit Boom kwamen begin 2021, nog in coronatijd, op het idee om op zondagochtend bakkersproducten aan huis te leveren. Hun zaakje bleek meteen een schot in de roos. “We begonnen met een tiental bestellingen, maar al gauw werden dat er twintig, dertig,... Momenteel zitten we elke zondag aan meer dan tweehonderd bestellingen”, vertelt Rudi Van Rompaey.

Toch merkt het ondernemende drietal ook de invloed van de opeenvolgende crisissen, in het bijzonder de energiecrisis en het gegeven dat er almaar minder warme bakkers zijn. “Oorspronkelijk werkten we met een bakker per twee/drie gemeenten”, zegt Filip Willems. “Maar door de huidige situatie haakten bakkers af. Een van onze vaste bakkers, een gevestigde waarde in de buurt, bijvoorbeeld zag zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen. Daarom besloten we recent om het concept om te gooien. We werken nu met één grote, vaste bakker. Daarvoor hebben we bij onze klanten eerst heel wat smaaktesten gedaan.”

Magazijn in Niel

“Het laat ons ook toe efficiënter te werken, want intussen zijn we elke zondag al met acht chauffeurs op de baan”, pikt Van Rompaey in. “Alles komt nu centraal samen in een magazijn in Niel van Voelkel Belgium dat verse, biologische fruitsappen invoert. Op die manier kunnen de klanten ook de fruitsappen bestellen, evenals charcuterie van Charles. Op termijn denken we eventueel ook nog aan uitbreiding met bijvoorbeeld koffie en thee of eieren.”

Een ding is voor hen duidelijk: de Vlaming heeft op zondagochtend nog altijd graag een verse pistolet van de warme bakker op zijn bord. “Het is echt heel opmerkelijk”, vertelt Filip. “We hebben ook een tijdje geprobeerd om op zaterdag de thuisleveringen op te starten, maar dat was geen succes. De zondagochtend is blijkbaar ‘heilig’”, knipoogt hij.

En als het dan ook nog met gemak kan, zonder uit zijn luie zetel te hoeven komen en rijtje te staan schuiven of al een eindje te moeten rijden voor die ‘ene goede pistolet’, dan lijkt Pistolivery wel dat ene gat in de markt te hebben gevonden. “Tussen 7 en 11u leveren we op het gevraagde uur. Er zijn zelfs klanten die tegen dan hun eitjes beginnen te bakken zodat ze meteen kunnen beginnen. De gratis levering vanaf 25 euro blijkt eveneens heel goed aan te slaan. Kortom, we bieden de luxe van een lekker ontbijt op zondag zonder daarvoor zelf te moeten buitenkomen.”