Nieuws Antwerpen Pleduco bekroond als Antwerpse mini-onderneming

Pleduco bekroond als Antwerpse mini-onderneming

Pleduco bekroond als Antwerpse mini-onderneming

ANTWERPEN/MERKSEM – De ondernemende leerlingen van Pleduco van de Sint-Ludgardisschool Merksem hebben een plekje veroverd in de Vlaamse finale van de Vlajo mini-ondernemingen. Ze wonnen de strijd dankzij een zelfontwikkeld kaartspel, waarmee zij anderstaligen stimuleren om Nederlands te leren . 

Zes Vlajo mini-ondernemingen uit de provincie Antwerpen presenteerden tijdens de provinciale finale hun bedrijfje en doorstonden de vragenronde van de bedrijfsjury.

  • A Plastic Free School, Lucernacollege, Merksem: Gerecycleerde producten van plastiek afval
  • Borsa Corsa, Maris Stella Instituut, Malle: Zelfontworpen tote bags
  • Caseiro, SJABI Puurs: Deco uit recup vinyl & hoefijzers
  • Plantéra, SJABI Puurs: Klein meubilair uit recup paletten + cactussen in boomstammen
  • Pleduco, Sint-Ludgardisschool Merksem: Zelfontwikkeld kaartspel voor anderstaligen
  • Que Tassa, Mater Salvatoris, Kapellen: Zelfontworpen mokken

Na een lange juryberaadslaging werd Pleduco naar voren geschoven als de beste Antwerpse Vlajo mini-onderneming. Pleduco mag op 24 april deelnemen aan de Vlaamse finale in Brussel. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Vlajo Awards op zaterdag 27 april in Walibi.

Ondernemerschap stimuleren

Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een voor de loop van één schooljaar een eigen bedrijfje op te starten. “Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Dit schooljaar doen 500 teams, dus zo’n 5.000 leerlingen, mee aan het programma Vlajo mini-ondernemingen”, aldus Heidi Deroo van Vlajo.

Vlajo mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo vzw, in samenwerking met Provincie Antwerpen, Voka en BNP Paribas Fortis.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.