remeha_family_day_2017_122

Plopsa milieuvriendelijker dank zij Wommelgems bedrijf Remeha

Het Wommelgemse verwarmingsbedrijf Remeha heeft voor het Plopsa-pretpark een nieuw verwarmingsplan uitgewerkt op basis van warmtekrachtkoppeling. Plopsa probeert zijn pretparken zo milieuvriendelijk en zo duurzaam mogelijk te exploiteren. Om dit te bereiken doet Plopsa een beroep op de kennis en knowhow van verwarmingsspecialist Remeha.  Plopsa en Remeha zijn al 4 jaar officieel partners.

Remeha verzorgt momenteel alle parken van de groep: van de restaurants en het theater tot het waterpark Plopsaqua en de drooghutten bij de diverse waterattracties. De bedoeling van de samenwerking is om een zo groot mogelijke energie-efficiëntie en energiebesparing te bereiken.

Zo willen Plopsa en Remeha hun bijdrage leveren tot het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2020 en 2050. Een systeem gebaseerd op warmtekrachtkoppeling (WKK) kwam als beste oplossing uit de bus voor een optimale energiebesparing en -efficiëntie van de verschillende parken.

Eenvoudig uitgelegd werkt het WKK-systeem op gas. In tegenstelling tot een klassieke gasketel zal de WKK niet alleen continu warmte opwekken maar tegelijkertijd ook elektriciteit. Daardoor verlaagt het energieverbruik en zal Plopsa ook 474 ton minder CO2 uitstoten, zegt Remeha. Volgens managing director Christophe Leroy van Remeha zal Plopsa de investering op 3,5 jaar terugverdienen.

“Remeha is voor ons veel meer dan een verwarmingsfabrikant. Als partner verzorgen ze het totaalpakket”, vertelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Samen stellen we de doelen voor een betere wereld voorop en komen we tot een oplossing die op alle niveaus bijdraagt om de klimaatdoelen te behalen.”

Plopsa behoort tot de groep Studio 100 en baat 6 themaparken uit, waaronder een in Nederland. Ze ontvangen gemiddeld 3 miljoen bezoekers per jaar.