Nieuws Antwerpen ‘ploy’-app voor horeca viert éénjarig bestaan.

‘ploy’-app voor horeca viert éénjarig bestaan.

‘ploy’-app voor horeca viert éénjarig bestaan.

De speciale ‘ploy’-app van HR-dienstenbedrijf Randstad – speciaal bestemd voor de horeca – bestaat een jaar. De app is bestemd voor horeca-ondernemers en – werknemers. De app werd gelanceerd vorig jaar op 22 februari, na een aanloopperiode als ‘pop-up’ die een maand heeft geduurd. Nadien is de app ‘live’ gegaan.  De app heeft  5233 actieve kandidaten die op zoek zijn naar een job in de horeca en 522 horecazaken die gebruik maken van de app. In dat jaar zijn er 4136 contracten uit de bus gekomen.

De app werkt over heel België maar omdat hij in Antwerpen is opgestart ligt het leeuwendeel van de aanvragen in Antwerpen zelf. Bedoeling is dat zoniet alle, dan toch veel administratieve rompslomp uit handen wordt genomen van de horeca-mensen. Bijvoorbeeld de Dimona-aangiften, dat zijn de aangiften die elke werkgever bij de sociale zekerheid moet indienen bij het in en uit diensttreden van een werknemer. Er moeten verder geen contracten worden opgemaakt, wat in de horecasector met zijn vele tijdelijke contracten een hele administratieve klus is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.