Nieuws Antwerpen Pokémon onder controle houden in het bedrijf

Pokémon onder controle houden in het bedrijf

Pokémon onder controle houden in het bedrijf

PokémonGebeurt het in uw bedrijf ook? Medewerkers die op Pokémon-jacht gaan tijdens de werkuren? Het sociaal secretariaat Group S, met vestiging in Antwerpen centrum, raadt aan dit spel sterk onder controle te houden.

Voor wie nog niet zou mee zijn… Pokémon Go is een spel voor iOS- en Android smartphones dat in juli 2016 in de VS, Nieuw-Zeeland, Australië, Europa, Hong Kong en Japan werd uitgebracht. Het spel maakt gebruik van augmented reality en gps om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. Spelers moeten virtuele Pokémon monsters zoeken, vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld: op de hoek van de straat, in een park en zelfs in bedrijfsgebouwen…

“Een werknemer moet eerst en vooral zijn arbeidsovereenkomst zorgvuldig, in alle eerlijkheid, consciëntieus en op de overeengekomen plaats en tijdstip uitvoeren. Hij mag dus niet op jacht gaan naar nieuwe Pokémon tijdens zijn werkuren”, laat Group S weten. Indien de werknemer dit niet respecteert, dan mag de werkgever die werknemer niet ontslaan als het om een geïsoleerd incident van korte duur gaat. “In dit geval stuur je best een schriftelijke verwittiging en vraag je hem om de Pokémonjacht tijdens zijn pauze voort te zetten. Wanneer de werknemer na twee andere schriftelijke verwittigingen nog altijd tijdens zijn werkuren speelt, dan kan je overwegen om tot ontslag over te gaan”, aldus Group S.

Schriftelijke verwittigingen vóór het ontslag zijn zeer belangrijk, rekening houdend met het feit dat het niet zo gemakkelijk is fout gedrag van de werknemer te bewijzen in deze aangelegenheid.
Bovendien is het belangrijk om werknemers zo snel mogelijk duidelijk te maken wat kan en niet kan inzake gebruik van apps op het werk. Het opduiken van het Pokémon-fenomeen is tevens een goed gelegenheid om de specifieke regels voor het gebruik van internet en sociale media in het arbeidsreglement te actualiseren”, besluit Group S.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.