vlabel-pomqr-def POM zal de aanslagbiljetten van de Vlaamse belastingdienst voorzien van digitale betaalmogelijkheden als een QR-code of betaalknop.

POM QR-code moet belasting betalen vergemakkelijken

De Antwerpse betaalverwerker POM zal de aanslagbiljetten van de Vlaamse belastingdienst voorzien van digitale betaalmogelijkheden als een QR-code of betaalknop. Dit moet het voor de betaler gemakkelijker maken tijdig te betalen. Ook het gebruiksgemak stijgt aanzienlijk want betaalgegevens overtypen zijn zo niet langer nodig.

Om gebruik te maken van het betaalplatform POM hoef je geen nieuwe app te installeren of een account aan te maken. Het platform is namelijk al gekoppeld aan alle gangbare betaalmiddelen als Bancontact en Payconiq.

Dankzij de unieke QR-code of betaallink, betaal je niet alleen makkelijker, maar ook veilig en met de zekerheid dat de betaalgegevens volledig kloppen. “Bij onze verschillende klanten komen tussen 3% en 8% van de betalingen via een klassieke overschrijving met fouten binnen. Burgers de mogelijkheid geven om digitaal te betalen via POM houdt dus veel minder manueel werk in voor het rechtzetten van foutieve betalingen”, zegt Johannes Vermeire, medeoprichter en ceo POM. Het gebruiksgemak van POM vertaalt zich ook in een daling van het aantal late betalingen.

De POM QR-code op het aanslagbiljet kan je scannen met een smartphone camera, met eender welke QR-lezer, met de Payconiq by Bancontact-app of met de banking apps van Belfius, BNP Paribas Forits of KBC.