Nieuws Antwerpen Pomuni Frozen uit Ranst plant investering van bijna 16 miljoen euro

Pomuni Frozen uit Ranst plant investering van bijna 16 miljoen euro

Pomuni Frozen uit Ranst plant investering van bijna 16 miljoen euro

RANST – Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro steun toe aan Pomuni Frozen. Het bedrijf uit Ranst is één van de grootste exporteurs van diepgevroren aardappelpureeproducten in ons land en wil zijn assortiment aardappelproducten uitbreiden via nieuwe productieprocessen. Er staan ook investeringen in een waterzuiveringsinstallatie op stapel. In totaal plant Pomuni Frozen een investering van bijna 16 miljoen euro.

Pomuni in Ranst is een familiebedrijf dat verse aardappelen en diepgevroren aardappelpureeproducten vervaardigt. Het wil zijn bedrijfsactiviteiten en – locatie uitbreiden en reorganiseren. De site in Ranst zal verdubbelen in oppervlakte en de productie wordt verdrievoudigd. Door een grotere automatisering gaat er aandacht naar de verbetering van de werkomstandigheden en de arbeiders worden opgeleid en omgeschoold. De tewerkstelling is reeds gestegen van 39 naar 50  personeelsleden en zal nog toenemen. Zelf plant Pomuni Frozen nogmaals een investering van bijna 16 miljoen euro. Vlaanderen kent 1 miljoen euro steun toe.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: ”Pomuni Frozen in Ranst is een begrip als verwerker van aardappelen in talloze producten. Drie kwart van die producten worden wereldwijd verdeeld. Via nieuwe productieprocessen en nog meer opbouw van kennis wil Pomuni Frozen in de toekomst vernieuwen en groeien, met aandacht voor duurzaamheid.”

Het vertrekpunt van Pomuni Frozen is om verse aardappelen die niet geschikt zijn voor de versmarkt tot diepgevroren aardappelpureeproducten te verwerken. Het bedrijf uit Ranst wil een nieuwe techniek toepassen, namelijk het rechtstreeks maken van producten uit geblancheerde aardappelen wat resulteert in ‘hash browns’ en ‘rösti’.  Voor elk product wordt die aardappelvariëteit gekozen die de beste garantie biedt voor een kwalitatief eindproduct. Belangrijk is de ontwikkeling van het nieuwe productieproces en een doorgedreven kennisopbouw.

Het transformatieproces omvat ook de investering in een waterzuiveringsstation en in warmterecuperatie. Al het afvalwater wordt opnieuw gebruikt. Het bedrijf streeft eveneens naar het zero food waste principe.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.