Pont-Neuf op ’t Eilandje Dominique Leroy en chef-kok/echtgenoot Tommy Bocklandt voor Pont 9. Foto: Patrick De Roo

Pont-Neuf op ’t Eilandje opende tijdens coronacrisis en haalt nu eerste Michelinster binnen

Pont-Neuf, het visrestaurant van Dominique Leroy en chef-kok Tommy Bocklandt, heeft zijn eerste Michelinster binnengehaald. De uitbaters openden het restaurant op ’t Eilandje in augustus 2020, toen veel zaken op de fles gingen door de coronacrisis.

Chef-kok Tommy Bocklandt is niet aan zijn proefstuk toe. Voor de opening van zijn eigen restaurant was hij één van de gezichten van het populaire Ferrier 30 op ’t Zuid. Hij deed ook ervaring op als souschef in verschillende gerenommeerde restaurants zoals De Kerselaar en Sir Anthony van Dyck en De Malotte. Echtgenote en medezaakvoerder Dominique Leroy deed ervaring op als bediende bij La Perouse, Dôme-sur-Mer en Het Fornuis.

Terwijl veel restaurants noodgedwongen de deuren moesten sluiten door de coronacrisis, openden Dominique Leroy en Tommy Bocklandt in augustus 2020 hun visrestaurant Pont-Neuf. De coronacrisis hield de klanten echter niet tegen: vrijwel meteen na de opening was het restaurant al volgeboekt. “Het is klein, gezellig en straalt precies uit wat we willen. En het ligt aan het water, voor een visrestaurant in de havenbuurt is dat een fijn detail”, zei Bocklandt in een eerder interview in deze krant.