Nieuws Antwerpen Praxair bouwt pijplijn naar Total

Praxair bouwt pijplijn naar Total

Praxair bouwt pijplijn naar Total

praxairPraxair heeft een langetermijncontract betekend met Total voor de levering van zuurstof en stikstof. Het bedrijf uit Zwijndrecht zal daartoe een additionele pipelijn van pakweg 5 kilometer leggen naar de raffinaderij op Rechteroever.

Praxair is met een omzet van liefst 12 miljard dollar een van de grootste producenten van industriële gassen ter wereld. Het bedrijf runt ook een vestiging in Zwijndrecht en bouwt er een tweede luchtsplitsingsinstallatie. Die wordt later dit jaar operationeel. Bovendien wordt het netwerk aan pijpleidingen vanuit de fabriek uitgebreid. Vanuit de nieuwe installatie kunnen meteen ook extra klanten bediend worden. Zoals Total.

De Franse energiereus is van zijn kant aan een upgrading van zijn raffinaderijcomplex toe. Het gaat om een project van liefst 1 miljard euro. Het Franse bedrijf heeft in dit opzicht bijkomende hoeveelheden zuurstof en stikstof nodig.

Frank Wegmann van het Amerikaanse Praxair is best tevreden met de versterkte integratie van zijn onderneming in het Antwerpse chemiecomplex. De haven van Antwerpen wordt internationaal gepositioneerd als een van de grootste chemiecomplexen ter wereld waarbij de onderlinge wisselwerking via pipelines tussen de onderscheiden chemiebedrijven een van de sterkste krachtlijnen is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.