Premier Alexander De Croo opent vernieuwde zetel Voka in Waasland

Premier Alexander De Croo heeft in hartje Sint-Niklaas de vernieuwde kantoren van de Kamer Waasland officieel ingehuldigd in het bijzijn van lokale burgemeesters, parlementairen en een honderdtal ondernemers. Precies twintig jaar geleden fuseerden de Kamers van Waasland en Antwerpen, tot Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. "Dat gebeurde met veel respect voor de identiteit van de beide regio’s. Met de vernieuwde zetel-Waasland willen we die lokale verankering extra onderstrepen", zegt Dirk Bulteel, directeur zetel Waasland.

"De voorbije maanden hebben beleidsmakers en ondernemers getoond wat er mogelijk is als ze de handen in elkaar slaan", aldus de premier bij de onthulling van de gedenkplaat in het nieuwe gebouw. "Die overtuiging is altijd mijn belangrijkste drijfveer geweest in de politiek. Ik weet dat de Voka-Kamers hier in het Waasland en ook in Antwerpen de lat graag hoog leggen. Dat bewijzen ze vandaag opnieuw. Ik kijk er enorm naar uit om samen initiatieven op te zetten en nieuwe zaken te realiseren."

Regiovoorzitter Filip De Clercq benadrukt de complementariteit van de beide Kamers.  "Beide regio’s zijn beter geworden van het parcours dat we de voorbije twintig jaar hebben afgelegd. Als verenigde Kamers hebben we samen gewogen op grote dossiers als de Scheldeverdieping, de Oosterweelverbinding en de havenuitbreiding. Daarbij stond de lokale verankering altijd voorop. Zo sloten we vorig jaar een uniek samenwerkingsakkoord met de stad Sint-Niklaas over de hertekening van het economisch landschap. We organiseren ook een CEO Top 25 in de stad Sint-Niklaas en volgende maand in de stad Lokeren."

Centrale ligging

Het vernieuwde kantoor heeft zowel vaste als flexibel omvormbare vergader- en seminarieruimtes, een ontvangstbalie en ruimtes voor 17 medewerkers. De centrale ligging van zetel Waasland wordt meer dan ooit uitgespeeld, vlak bij het treinstation van Sint-Niklaas, goed ontsloten en met ruime parkeermogelijkheden. De ambities zijn duidelijk, zegt Philippe Heyvaert, secretaris generaal van Voka Antwerpen-Waasland: "Deze plek moet nog meer dan vroeger een ontmoetingsplek worden voor de ondernemers uit onze regio. Niet om harde business te doen of deals te sluiten, maar om contacten te leggen, inspiratie op te doen en mee te denken over de economische ontwikkeling van de regio."

Met de lancering van het nieuwe netwerkplatform Wakker Waasland wordt al meteen de daad bij het woord gevoegd. De eerste sessie op woensdag 20 oktober is al meteen volzet.