Nieuws Antwerpen Presidents Institute Antwerpen: bent u Circle-uitverkorene?

Presidents Institute Antwerpen: bent u Circle-uitverkorene?

Presidents Institute Antwerpen: bent u Circle-uitverkorene?

presidentSinds anderhalf jaar heeft Presidents Institute een adres in het Regus business center aan de Quellinstraat in Antwerpen. Presidents Institute beoogt gelijkgestemde senior executives bij elkaar te brengen om in de snel veranderende wereld van vandaag kennis te delen en de hoogste professionele standaarden te ontwikkelen. De organisatie met hoofdkantoor in Kopenhagen werd in 2005 opgericht door Christian Engelsen en is vooral actief in Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Duitsland en Nederland.

De activiteiten voor België worden aangestuurd door het kantoor in Amsterdam. Momenteel rolt Presidents Institute in Antwerpen een nieuw concept uit, Circles genaamd. Dat zijn groepen van maximaal 15 personen waaraan uitsluitend CEO’s en managing directors op uitnodiging kunnen deelnemen. In een vertrouwelijke setting creëert Presidents Institute een sparring-omgeving waar de Circle-leden allerlei uitdagingen kunnen bespreken die op hen afkomen zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Presidents Institute stelt dat het al 200 leden in België telt. Een research team doet onderzoek naar ‘interessante profielen’ van CEO’s en managing directors die mogelijke kandidaten zijn om toe te treden tot Presidents Institute. Om in aanmerking te komen moet je ervaring en expertise kunnen aantonen in een leidinggevende functie binnen een bedrijf met minimum 15 werknemers.

Uiteraard moet de geselecteerde kandidaat ook bereid zijn het bijhorend prijskaartje te betalen. Uit goede bron vernemen we dat het jaarlijks lidmaatschap 3 000 EUR zou bedragen. Bij Presidents Institute doet men nogal geheimzinnig over de prijs die afhankelijk zou zijn van de gekozen formule. Naast de Circles zijn er namelijk nog andere mogelijkheden. De exclusieve Directors Club komt vijf maal per jaar samen. Er is ook het Directors Forum waar toonaangevende internationale academici, experten en ondernemers komen spreken. Tenslotte zijn er de Presidents Summits die twee maal per jaar in Copenhagen plaats vinden en 2 000 deelnemers samenbrengen uit de zeven landen waar Presidents Institute operationeel is. Presidents Institute heeft een samenwerking met Saïd Business School van Oxford University.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.