Nieuws Antwerpen Prestigieus Pools luchthavenproject stelt civiele technieker aan

Prestigieus Pools luchthavenproject stelt civiele technieker aan

Prestigieus Pools luchthavenproject stelt civiele technieker aan

Centralny Port Komunikacyjny (CPK) werkt de komende jaren aan de nieuwe multimodale mobiliteitshub Solidarity Transport Hub (STH) en heeft nu een civiele technieker aangesteld voor het ontwerp van luchthaven Solidarity Airport. Dar Al-Handasah Consultants kwam als winnaar uit de bus bij een van de vier lopende aanbestedingen die de Poolse overheid opgesteld heeft.

De STH zal uit verschillende mobiliteitsoplossingen bestaan, waaronder een grote luchthaven en een nieuw sporennetwerk. Het moet van Warschau een van de meest prestigieuze mobiliteitshubs van Europa maken. Om dit gigantische project te realiseren, schreef Polen vier aanbestedingen uit.

Dar Al-Handasah Consultants krijgt verschillende taken

De aanbesteding om te bepalen wie de civiele technieker van het project zou worden, werd gewonnen door Dar Al-Handasah Consultants (DAHC). Zij krijgen de strategische taak om multidisciplinaire ontwerpplannen te ontwikkelen en specificaties op te stellen voor de technische infrastructuur van Solidarity Airport, waaronder de start-, taxi- en landingsbanen, platformen, nutsvoorzieningen en servicelijnen, evenals civiele constructies.

Ten slotte zal DAHC ook de essentiële bouwvergunningen namens CPK in orde moeten brengen en diensten en advies ter plaatse moeten geven in elke fase van het project.

Beide partijen zijn blij

“We zijn erg blij dat we zo’n belangrijke aanbesteding op tijd toegewezen hebben”, straalt Mikołaj Wild, CEO van CPK. “De civiele technieker is een van de ‘grote vier’ ontwikkelaars van het luchthavenproject. Het doet zelfs meer deugd om te weten dat de winnaar zo’n beroemde, ervaren en wereldwijd erkend bedrijf als Dar is, met verschillende projecten in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Afrika en India.

DAHC is op zijn beurt eveneens blij met het binnenhalen van dit project. “We hebben het privilege om gekozen te zijn tot civiele technieker van een project zo ambitieus en visionair als Solidarity Airport”, glundert DAHC’s regionale operationeel directeur Danny Aoun. “We kijken ernaar uit om met CPK en de drie andere ontwikkelaars samen te werken om de strategische visie aan te leveren via een erg duurzame, future-proof transporteur die aan de noden van zijn communities voldoet, zowel nu als in de toekomst.”

Beste luchthaven ter wereld

De civiele technieker DAHC is het stichtende lid van de Dar Group, een groep die verschillende projecten opgeleverd heeft in de luchthavensector, zoals de slimme Dubai International Airport, een van de drukste luchthavens ter wereld en Hamad International Airport in Qatar, die tijdens de Skytrax World Airport Awards van zowel 2021 als 2022 verkozen is tot beste luchthaven ter wereld.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.