Nieuws Antwerpen Prijs-kwaliteit belangrijkste aspect voor consument

Prijs-kwaliteit belangrijkste aspect voor consument

Prijs-kwaliteit belangrijkste aspect voor consument

Beste Winkelketen van BRecent zijn de genomineerden van de publieksprijzen Qrf Beste Winkelketen van België 2016 – 2017 en Qrf Webshop Awards België 2016-2017 bekend gemaakt. Het overzicht met genomineerden in de verschillende categorieën vind je hier. Deze verkiezing is een initiatief van het Nederlandse onderzoek- en adviesbureau Q&A in samenwerking met Qrf, de Antwerpse specialist in de verhuur van winkelvastgoed, en mediapartner RetailDetail.

De afgelopen maanden hebben ruim 200 000 consumenten meer dan 250 retailers kunnen beoordelen in 25 verschillende categorieën. Dit is een bijzonder hoog aantal. De gemiddelde waardering voor de fysieke winkels is hetzelfde gebleven ten opzichte van vorig jaar, namelijk 7,84. Onder webshops is de gemiddelde waardering iets gedaald. Waar webshops vorig jaar een gemiddelde van 8,07 behaalden, scoren ze dit jaar gemiddeld een 8,04.

Consumenten evalueerden winkelketens en webshops op aspecten gerelateerd aan prijs, service en assortiment. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt de verhouding ‘prijs-kwaliteit’ het belangrijkste aspect. Op de tweede plaats komt ‘assortiment’ bij winkelketens en bij webshops zijn dit ‘acties & aanbiedingen’. Consumenten vinden het aspect ‘vernieuwing bij winkelketens’ het minst belangrijk en – toch wel enigszins verwonderlijk – wordt ‘service’ als minst belangrijk aspect gezien bij webshops. Bij winkelketens blijken met name de prijs-gerelateerde aspecten en het assortiment belangrijker te worden ten opzichte van vorig jaar. Sfeer daarentegen daalt iets in belang.

Op donderdag 22 september 2016 zullen de categoriewinnaars bekend zijn. Dan wordt ook de Cross Channel Award uitgereikt. Die uitreiking vindt plaats in Mechelen, aansluitend op de RetailDetail Day.

Naar aanleiding van deze categorieuitreiking bepaalt de consument in een tweede stemronde wie van de categoriewinnaars daadwerkelijk de beste winkelketen en/of webshop van België wordt. Die stemronde loopt van 3 oktober tot 15 november 2016. De categoriewinnaars horen op donderdag 8 december 2016 of zij ook de overall titel Qrf Beste Winkelketen van België 2016-2017 en/of Qrf Webshop Awards België 2016-2017 mogen dragen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.