Nieuws Antwerpen Printing Partners kondigt intentie tot collectief ontslag aan

Printing Partners kondigt intentie tot collectief ontslag aan

Printing Partners kondigt intentie tot collectief ontslag aan

We love printingOp een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van Printing Partners Brussels op 6 september de intentie tot collectief ontslag aangekondigd met het oog op sluiting van de site in Groot-Bijgaarden eind 2021, en centralisatie van de activiteiten op de site in Paal-Beringen.

Printing Partners is een joint venture van Corelio en Concentra die in 2010 besloten hun coldsetactiviteiten samen te organiseren. Twee joint ventures werden opgericht op twee verschillende sites: Printing Partners Brussels (Groot-Bijgaarden) en Printing Partners Paal-Beringen. Later, in 2013 bundelden Corelio en Concentra ook hun krachten in nog een andere joint venture:  Mediahuis, het mediabedrijf waaronder de nieuwsmerken van beide uitgevers een plaats kregen, waaronder uw Made !n. In rechtstreekse lijn is er dus geen relatie tussen Printing Partners en Mediahuis. Wel is Mediahuis klant bij Printing Partners.

Krantendrukkerijen opereren in een mature en kapitaalsintensieve markt, met een dalende printoplage en een groeiende belangstelling van de consument voor digitale krantenproducten. Door samenwerking konden beide uitgevers indertijd noodzakelijke schaalvoordelen en efficiëntieverbetering realiseren, de langetermijnvisie van de kranten vrijwaren én nieuwe investeringen uitstellen om de toekomstige technologische evolutie beter in te schatten.
Om te anticiperen op de toekomst dringen zich nu nieuwe beslissingen op. In de huidige sterke concurrentiële marktomgeving van het printmedialandschap komt het erop aan het drukproces zo efficiënt mogelijk te organiseren en hoogkwalitatieve producten tegen een zo laag mogelijke kostprijs te realiseren.

De aandeelhouders zijn bereid een belangrijke investering te doen om de continuïteit van de print binnen de groep te waarborgen. De Raden van Bestuur zijn van oordeel dat centralisatie van de activiteiten naar de bestaande drukkerij in Paal-Beringen het meest aangewezen is. Indien dit scenario zich zou voltrekken, is de directie er zich van bewust dat dit mogelijk ingrijpende gevolgen heeft voor de medewerkers tewerkgesteld in Groot-Bijgaarden. De komende weken zal de directie verder overleggen met de leden van de ondernemingsraad en er alles aan doen om voor een zo goed mogelijke begeleiding te zorgen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.