Nieuws Antwerpen Producent van hogedrukreinigers Kärcher groeit 5% in 2016

Producent van hogedrukreinigers Kärcher groeit 5% in 2016

Producent van hogedrukreinigers Kärcher groeit 5% in 2016

Hogedrukreinigerproducent Kärcher blijft gestaag groeien. In 2016 realiseerde Kärcher een omzet van 2,33 miljard euro en steeg de verkoop met meer dan 100 miljoen euro. Dat is een groei van bijna 5%.  Ook het aantal medewerkers is gestegen. Eind 2016 stelde Kärcher 11.862 mensen tewerk in 65 landen wereldwijd – meer dan 500 werknemers meer dan het voorgaande jaar. De Belgische vestiging van Kärcher is in Wilrijk gevestigd.

In 2016 lanceerde Kärcher meer dan 100 nieuwe producten. Op de professionele markt bracht de producent van reinigingsapparatuur een volledig nieuw ontwerp van het pistool voor hogedrukreinigers, met een trekker die gebruik maakt van de terugslag van het water. Naast een nieuwe reeks hogedrukreinigers, lanceerde Kärcher ook de FC 5 floor cleaner voor eindgebruikers, een totaal nieuw apparaat dat stofzuigt en dweilt in één beweging.

Kärcher deed ook substantiële investeringen in 2016. In de hoofdzetel in Winnenden (D) werd het nieuwe klanten- en bezoekerscenter geopend. De volgende uitbreiding, een gebouw met 220 arbeidsplaatsen en een testunit voor wasstraten, werd reeds gepland voor 2017.

Kärcher wil ook tonen dat het oog heeft voor sociaal engagement. Het bedrijf heeft enkele historische monumenten gerestaureerd.  In 2016 reinigde Kärcher onder meer het Hermann-monument in Detmold en het historische Fort Anping in Taiwan. Het gebruikt daarbij eigen technologie en experts. Kärcher steunt ook sociale projecten zoals SOS Kinderdorpen.  In samenwerking met het Global Nature Fund werden in 2016 groene filtersystemen gebouwd voor dorpsgemeenschappen in Mexico en Columbia.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.