Nieuws Antwerpen Proefvaart met de waterbus

Proefvaart met de waterbus

Proefvaart met de waterbus

Header_waterbusVanaf volgend jaar komt er een nieuw vervoermiddel over de Schelde: de waterbus. Die waterbus heeft een eerste proefvaart gemaakt tijdens de Tall Ships Races van enkele weken geleden. Bezoekers aan de Tall Ships Race konden er al mee kennismaken. Het is de bedoeling om de waterbus vanaf volgende zomer op, reguliere basis te laten uitvaren. Het is een initiatief van het havenbedrijf. “De Schelde is een onbenutte snelweg voor woon-werkverkeer’, zegt havenschepen Marc Van Peel. ‘Een goed werkende waterbus moet de mensen er van kunnen overtuigen om hun auto thuis te laten’. Hoe vaak de waterboot zal uitvaren en welk traject hij zal afleggen met welke tussenstops is op dit moment nog niet bekend.

De één zijn dood..?

FlandriabootDe waterboot komt, de Flandria gaat. Deze zomer varen de Flandriaboten voor het laatste uit. Wie nog eens een ‘boattrip down memory lane’ wil maken op één van de iconische rondvaartboten op de Schelde moet zich haasten. Rondvaarten met de Flandria waren destijds vaste uitjes voor dagjesmensen. Wie niet meer al te piepjong is herinnert zich dat vast nog. De laatste vier boten waren overgenomen door Studio 100. Maar die maakten in januari bekend dat ze zouden stoppen met de exploitatie omdat de boten verouderd zijn en de kosten te hoog. Er waren jaarlijks zo’n 70.000 mensen die een tochtje deden met één van de Flandriaboten.

En nu we toch te water zijn: afgelopen weekend kon de waterpret niet op met ‘The Big Slide’, een reuze waterglijbaan vlak naast het restaurant Ras’, het vroegere Zuiderterras. Vorig jaar stond ze nog aan Park Spoor Noord. Krijgt volgend jaar allicht een vervolg.

   

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.