Nieuws Antwerpen Projectontwikkelaar bezorgt Antwerpen stadsbos op hoogte

Projectontwikkelaar bezorgt Antwerpen stadsbos op hoogte

Projectontwikkelaar bezorgt Antwerpen stadsbos op hoogte

Op het Antwerpse Nieuw-Zuid wordt een stadsbos in de hoogte geplant. Palazzo Verde, het populaire gebouw van de Italiaanse toparchitect Stefano Boeri, wordt een van de groenste gebouwen van België. Op het dak en de balkons laat de Antwerpse projectontwikkelaar Triple Living een microbos aanleggen met 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten. Samen zuiveren ze meer dan 5 ton CO2 per jaar.

Door de samenwerking van verschillende ondernemingen is het Antwerps stadsbos bijna af. “We hebben lang naar dit moment uitgekeken”, zegt Philippe Dansercoer, projectverantwoordelijke bij Triple Living uit Antwerpen. “Het groen vormt de essentie van het ontwerp van Palazzo Verde. Als het klaar is kan iedereen met zijn eigen ogen zien wat voor architecturale parel dit wordt.”

De bomen en planten die de komende weken op Palazzo Verde worden geplant, haalt Triple Living bij het Kempense Arbor. Dat is de grootste boomkwekerij van België en gekend in heel Europa.

“Bij de keuze van de bomen was het belangrijk om met specifieke omstandigheden rekening te houden: ze moeten kunnen aarden in bakken, ze mogen maar een bepaalde hoogte en bladerbereik hebben en ze moeten ook tegen een windstoot kunnen” verklaart Michael Van Dyck, zaakvoerder van Arbor.

Voor het plaatsen van de bomen, struiken en planten doet Triple Living een beroep op Avantgarden uit Wijnegem, een bedrijf dat groenprojecten realiseert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen, Berchem
Antwerpen

Nieuwe lijst van 13 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 22 juli het faillissement van 13 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer