Nieuws Antwerpen Projectontwikkelaar Vooruitzicht realiseert wooncomplex met 133 appartementen op Linkeroever

Projectontwikkelaar Vooruitzicht realiseert wooncomplex met 133 appartementen op Linkeroever

Foto: Vooruitzicht

Projectontwikkelaar Vooruitzicht realiseert wooncomplex met 133 appartementen op Linkeroever

ANTWERPEN – Linkeroever krijgt er binnenkort een nieuwe eyecatcher bij. Het gaat om Westville, een gloednieuw wooncomplex met 133 wooneenheden onderverdeeld in drie gebouwen: Westville City, Living en Park in hét opkomende stadsdeel van Antwerpen, de Regattawijk aan het Galgenweel. Eén van de meest opvallende zaken is dat het project vooral mikt op de groeiende huurmarkt en zo’n 30% van de appartementen voorbehoudt voor betaalbare verhuur.

Met de lancering van het nieuwe appartementsgebouw Westville City gaat Regatta, de grootste gebiedsontwikkeling van Antwerpen, gelegen tussen de Schelde, het Galgenweel en natuurdomein Middenvijver, zijn laatste fase in.  Het complex zelf bestaat uit 133 Bijna-Energie-Neutrale nieuwbouwappartementen (label A) met zowel één als twee slaapkamers.

“Waar voorheen locatie, locatie, locatie hét mantra was om vastgoed aan te kopen, gaat het nu veeleer over locatie, energie en timing. Zowel kopers als huurders laten zich bij hun beslissing leiden door energieprestaties”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur  van Vooruitzicht. “Daar spelen we op in met warmtepompen, vloerverwarming en andere efficiënte technieken. Dankzij de locatie in het groen en de vlotte verbinding met de binnenstad zal deze plek erg in trek zijn bij een grote doelgroep, van starters tot gepensioneerden.”

Betaalbare huurappartementen

42 van de 133 appartementen van het Westville-complex zijn specifiek voorzien voor huurders. De appartementen – voornamelijk compacte appartementen – worden namelijk enkel verkocht aan particuliere investeerders om zo jonge koppels, starters of alleenstaanden kansen te geven op een betaalbare woonst op Linkeroever.

Zo wil de Antwerpse gebiedsontwikkelaar Vooruitzicht tegemoetkomen aan de immense nood aan betaalbare én duurzame huurappartementen in de stad. “Onze residentiële vastgoedmarkt evolueert naar een huurmarkt, zoals nu ook al het geval is in Duitsland en Nederland. Voor veel jonge koppels en tweeverdieners komt de betaalbaarheid in het gedrang en banken kennen minder leningen toe wegens aangescherpte voorwaarden”, legt Colin Sewalt uit.

“Kopen wordt moeilijker of langer uitgesteld, ook al omdat er binnen de bevolking een brede groep is die mobieler wil leven en hun geld anders besteedt. Maar in zowat alle steden is er een schrijnend tekort aan kwalitatieve huurwoningen.”

Groene sfeer

Het ontwerp van Westville City komt van de tekentafel van het Antwerpse architectenbureau Bold, onder meer bekend van het vernieuwd Red Star Line Museum en landschapsarchitecten van Avantgarden. Zij hielden in hun tekeningen rekening met de groene sfeer die rond het gebouw zal waden. Want pal naast Westville City start binnenkort de aanleg van het nieuwe Antwerpse park van 18 hectare dat de op- en afrit van Linkeroever vervangt in het kader van de Oosterweelverbinding.

“Linkeroever is zonder twijfel de groene long van ’t Stad. Er wordt fors geïnvesteerd, er komt nog groen bij, er worden 9 km extra fietspaden aangelegd en komt er een fietsbrug over de Schelde om de bereikbaarheid nog beter te maken. Dit project past dan ook perfect in de verdere verstedelijking van Linkeroever en stadsontwikkeling anno 2023”, aldus Colin Sewalt van Vooruitzicht.

De verkoop van Westville City is zopas gestart en de appartementen zijn te koop vanaf 244.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.