Promiss Sint-Niklaas

Promiss opent in Sint-Niklaas eerste Belgische vestiging

SINT-NIKLAAS – De beursgenoteerde modegroep FNG, bekend van onder meer Fred & Ginger en Brantano, lanceert het Nederlandse winkelmerk Promiss in België. De eerste vestiging van de vrouwenmodezaak heeft in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas de deuren geopend.

“Promiss zet hiermee een nieuwe stap in de expansie van het merk”, aldus ceo Dieter Penninckx van FNG. Eerder dit jaar gingen ze al digitaal naar het buitenland door hun kleding aan te bieden via de Duitse webwinkel van Amazon, maar dit is de eerste fysieke winkel buiten Nederland.

Promiss zag het aantal transacties naar België via de Nederlandse online webshop stijgen en besliste daarom toch een fysieke winkel te openen. “In onze winkel in Maastricht krijgen we geregeld Vlaamse vrouwen over de vloer. Dat bevestigt dat de collectie van Promiss goed aansluit bij het kleedgedrag in België.”

Promiss telt in Nederland zestien winkels. FNG werd eigenaar van het merk via de overname in 2016 van de Nederlandse groep R&S Retail, die ook de keten Miss Etam in portefeuille had. De Mechelse modegroep heeft na een reeks overnames meer dan 3.000 werknemers in dienst en boekte vorig jaar een omzet van ongeveer 482 miljoen euro.