Nieuws Antwerpen PronoKal 5 jaar actief vanuit Antwerpen

PronoKal 5 jaar actief vanuit Antwerpen

PronoKal 5 jaar actief vanuit Antwerpen

Aan de vooravond van zijn 5-jarig bestaan in België raakt PronoKal als aanbieder van de gelijknamige afslankmethode steeds meer ingeburgerd bij artsen en hun patiënten.

“Dat het daarbij over meer gaat dan vermageren alleen, mag duidelijk zijn”, stelt Marnix Struye, managing director PronoKal Benelux. “Het esthetische aspect is één ding. Maar afvallen is vaak een noodzaak omdat zwaarlijvigheid nu éénmaal aan de basis ligt van verschillende medische problemen”, weet Struye uit de praktijk.

PronoKal Benelux heeft zijn hoofdkwartier in de Bresstraat in Antwerpen van waaruit het met een 15-koppig team actief is. In de afgelopen vijf jaar hielp PronoKal in België zo’n 15.000 patiënten.

Onder andere via opleidings-en kennismakingssessies, gegeven door sportarts Chris Goossens, breidt het aantal dokters die hun patiënten met de PronoKal-methode begeleiden, uit.

Hart- en vaatziekten, diabetes en slaapapneu houden vaak rechtstreeks verband met overgewicht. Het is volgens de diëtisten uit het PronoKal-team dan ook de logica zelve dat gewichtsverlies een gunstig effect heeft op de gezondheid. Tegelijk hamert men er bij PronoKal Benelux op dat de methode best onder medische begeleiding wordt gevolgd.
“We werken niet enkel op gewichtsverlies, maar voornamelijk op het aanleren van nieuwe eetgewoonten en behoud van het verloren gewicht op lange termijn”, luidt het.
Bij het grote publiek verwierf PronoKal destijds ruimere bekendheid doordat politicus Bart De Wever met deze methode drastisch vermagerde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.