Nieuws Antwerpen Provinciale Levenslijn voor toeristische sector

Provinciale Levenslijn voor toeristische sector

Provinciale Levenslijn voor toeristische sector

Vanwege de coronacrisis en de aanvullende lockdowns en reisverboden geraakte het toerisme in het slop. Daarom lanceert de overheid het nieuwe Vlaamse stimulusprogramma die toeristische ondernemers moet helpen om de broodnodige investeringen te financieren. Provincie Antwerpen haakt aan op dat programma met de eigen Provinciale Levenslijn.

Het Vlaamse programma voorziet 30 miljoen euro steun aan de sector voor investeringen op het vlak van gezondheidsmaatregelen, duurzaamheid, digitalisering en professionalisering.

Met de Provinciale Levenslijn maakt provincie Antwerpen 250.000 euro vrij om het herstel van het toerisme te ondersteunen. De steun is prioritair gericht op ondernemingen die vallen binnen de provinciale toeristische werking, de bestemmingsregio’s Scheldeland en Kempen.

“Na één jaar corona zitten veel uitbaters van kleinschalig logies op hun tandvlees. Met dit programma bieden we hen de kans om toch te investeren en zich zo beter te wapenen voor de toekomst. Van deze investeringen wordt bovendien iedereen beter: de toeristische regio’s, de lokale ondernemers, al onze gasten én het milieu”, verduidelijk gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes

Tot eind maart kunnen ondernemers een steunaanvraag indienen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.