Nieuws Antwerpen Provincie Antwerpen neemt grootste centrum tweedekansonderwijs over

Provincie Antwerpen neemt grootste centrum tweedekansonderwijs over

Provincie Antwerpen neemt grootste centrum tweedekansonderwijs over

toekomstonderwijsHet grootste Antwerpse centrum voor tweedekansonderwijs, het Toekomstonderwijs in Hoboken, wordt op vraag van de school overgenomen door de provincie. Toekomstonderwijs is een onafhankelijk, erkend centrum voor volwassenenonderwijs. Het biedt de cursisten de mogelijkheid om alsnog hun diploma secundair onderwijs te halen.

De cursisten kiezen voor een traject op maat om hun talenten en kansen te ontwikkelen. Door het behalen van het diploma secundair onderwijs verhogen ze hun slaagkansen in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Het centrum zorgt ervoor dat een groot deel van de leerlingen die zonder diploma van de schoolbanken gaat in Antwerpen, toch nog een diploma behaalt. 80 procent van de cursisten in het Toekomstonderwijs hoort tot een kwetsbare groep.

 

Het Provinciaal onderwijs in Antwerpen heeft momenteel 1 Centrum voor Volwassenenonderwijs, het CVO Provincie Antwerpen. Vorig schooljaar telde het centrum 3.300 cursisten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.