Nieuws Antwerpen Provincie Antwerpen opent deuren voor Erfgoeddag

Provincie Antwerpen opent deuren voor Erfgoeddag

Provincie Antwerpen opent deuren voor Erfgoeddag

Volgende zondag is het in Antwerpen niet alleen een dag voor sportievelingen die de volledige marathon of de Ten Miles gaan lopen, er wordt ook aan de kunst- en cultuurminnaar gedacht. Het is namelijk ook Vlaamse erfgoeddag en die staat in het teken van de zorg. En ‘zorg’ is dan te begrijpen als zorg voor ons erfgoed.

“Wie in Antwerpen komt supporteren tijdens de marathon en de Ten Miles kan meteen ook een bezoek brengen aan verschillende instellingen die hun erfgoed ‘met zorg’ in de kijker zetten” zegt gedeputeerde Luk Lemmens.

Zo kan u  in het Architectuurarchief Provincie Antwerpen (APA) en het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) de archieven van architecten en aannemers gaan raadplegen.
In het depot van het Architectuurarchief ontdek je wat de archieven van minder bekende bouwers zoals aannemers, werfleiders en ambachtslieden ons leren over bouwen en erfgoedzorg.

Locatie: Architectuurarchief Provincie Antwerpen, Archiefhuis Parochiaanstraat 7, 2000 Antwerpen.
Ook de Universiteit Antwerpen stelt zijn ateliers open. Daar worden diverse (provinciale) historische objecten door de studenten van het departement Erfgoed gerestaureerd.

Locatie: Universiteit Antwerpen Departement Erfgoed, Blindestraat 9, 2000 Antwerpen.

In het  Modemuseum Provincie Antwerpen is er een gesprek tussen curator Elisa De Wyngaert en het zangduo Nicole en Hugo. Dit naar aanleiding van de verwerving door het Modemuseum van enkele jurken van Ann Salens uit de garderobe van Nicole, het vrouwelijke deel van het zangduo Nicole en Hugo.
In het kader van Erfgoeddag krijgt het publiek een antwoord op de vraag wat erfgoedinstellingen bewaren, en waarom ze dit doen.

Verder kan je die dag genieten van een gratis bezoek aan de tentoonstelling Margiela, de Hermès Jaren.
Locatie: Modemuseum Provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen.

En in het fotomuseum  loopt tot 22 juni 2017  nog altijd de tentoonstelling over het werk van de fotografen Herman en zijn vader Rik Selleslags.

Maar er is nog veel meer. Verdere info over deze en nog andere tentoonstellingen vindt u hier.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.