Nieuws Provincie daagt jonge ontwerpers uit om innovatieve woonideeën te bedenken

Provincie daagt jonge ontwerpers uit om innovatieve woonideeën te bedenken

Provincie daagt jonge ontwerpers uit om innovatieve woonideeën te bedenken

ANTWERPEN – Met de nieuwe Woonidee-award, kortweg WOAW doet de provincie Antwerpen laatstejaarsstudenten en jonge professionals een oproep om met innovatieve ideeën vorm te geven aan het wonen van morgen. Kandidaten mogen tot eind oktober een idee indienen. Drie laureaten krijgen een startbudget van 5.000 euro om hun ideeën verder te ontwikkelen tot concrete concepten.

De drie laureaten krijgen ook een jaar lang inhoudelijke ondersteuning en hun concepten worden voorgesteld aan beleidsmakers en professionele woonactoren.

De WOAW is een nieuw initiatief van de provincie. De Dienst Wonen gaat elk jaar op zoek naar jonge mensen die een maatschappelijk verschil willen maken. De richtinggevende principes zijn duurzaamheid en circulariteit, veerkracht en gezondheid, verhuismobiliteit en diversiteit, beschikbaarheid en betaalbaarheid.

“Het kan gaan om een idee voor een gezonde woonomgeving, over bouwen of wonen in functie van het veranderende klimaat, een nieuwe bouwmethode die de afvalberg verkleint of zelfs om innovatieve financieringsmechanismen bij nieuwe bouwvormen”, zegt gedeputeerde Wonen Kathleen Helsen. “Heel veel studierichtingen en beroepsgroepen kunnen zich aangesproken voelen.”

Met het startbudget kunnen de laureaten advies inwinnen, projecten bezoeken, materiaal ontwikkelen,… Ze moeten wel geregeld rapporteren over de voortgang van hun onderzoek. Na een jaar stellen ze de resultaten voor aan het provinciebestuur en aan het grote publiek. Doel is om woonactoren en beleidsmakers te inspireren.

Op de website van de provincie Antwerpen is het reglement en het inschrijvingsformulier van de wedstrijd te vinden.

Reageer op dit bericht

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.