Nieuws Antwerpen Qallo pakt uit met Belgische primeur in Esports-wereld

Qallo pakt uit met Belgische primeur in Esports-wereld

Qallo pakt uit met Belgische primeur in Esports-wereld

ANTWERPEN – In de Esports-wereld heeft Qallo een Belgische primeur beet. De Antwerpse start-up van ondernemers Alexander Van Laer, Niels Peetermans en Moos Tits lanceert gespecialiseerde voedingssupplementen die Esports-atleten moet ondersteunen in hun prestaties, en opent een Esports Performance Center waar (internationale) Esports-teams kunnen komen trainen.

De wereld van professioneel gamen staat vandaag bekend als een internationale miljardenmarkt, waar Esporters het online en tijdens live evenementen tegen elkaar opnemen in spellen als Fortnite en Fifa. Dat doen ze voor een publiek van meer dan 200 miljoen mensen. En ook het prijzengeld is niet mis. Wie het spel in de vingers heeft, kan miljoenen winnen. Al draait het ook om mentale prestaties en daarom lanceert Qallo nu voedingssupplementen voor deze ‘atleten’.

“Samen met een professor van de KU Leuven ontwikkelden we een unieke formule ter bevordering van mentale focus, en dat zonder cafeïne”, vertelt medeoprichter en Qallo-ceo Alexander Van Laer. “Naast het bevorderen van de mentale focus leggen we ons ook toe op het verbeteren van de slaap.”

Exportproduct

Qallo heeft doelbewust België uitgekozen als uitvalsbasis voor hun internationaal e-commercebedrijf. “België staat in het buitenland gekend als een kennisindustrie met een hoog kwaliteitslabel. Denk bijvoorbeeld aan onze wereldberoemde farmaceutische industrie, chocolade en bieren. Onze doelstelling is om ook Esports-voedingssupplementen toe te voegen aan de lijst met hoogwaardige Belgische exportproducten.”

Eigen trainingscentrum

Bij de lancering van de voedingssupplementen opende Qallo ook een Esports Performance Center en die staat meteen voor een vuurdoop: “Tijdens onze lanceringsweek zullen we het Esports-team Sector One begeleiden ter voorbereiding van de finale van het Belgisch kampioenschap League of Legends. Zij verdedigen zondag 18 oktober hun titel tegen het K.V. Mechelen Esports-team.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.