Nieuws Antwerpen Qrf City Retail bereikt principeakkoord over verwerving van 2 toplocaties

Qrf City Retail bereikt principeakkoord over verwerving van 2 toplocaties

Qrf City Retail bereikt principeakkoord over verwerving van 2 toplocaties

karl-lagerfeldQrf City Retail, gespecialiseerd in binnenstedelijk winkelvastgoed, heeft een principeakkoord bereikt onder opschortende voorwaarden over de verwerving van twee winkelpanden op toplocaties in Antwerpen.

Schuttershofstraat 53 is volledig verhuurd aan modeontwerper Karl Lagerfeld en Wapper 14-16 aan de Japanse chocolatier Royce, met verschillende chocoladebars en pralinezaken wereldwijd. De winkel in Antwerpen is de eerste Europese vestiging van Royce.

Beide panden zijn goed voor een totale investeringswaarde van 7,7 miljoen EUR en genereren samen 356 000 EUR huurinkomsten op jaarbasis.
De transactie zal gebeuren door middel van een inbreng in natura van de twee handelspanden in het kapitaal van Qrf City Retail binnen de grenzen van het toegestane kapitaal tegen vergoeding in nieuw uit te geven aandelen in Qrf City Retail.

Dit laat de vastgoedvennootschap toe haar eigen vermogen verder te versterken met 7,7 miljoen EUR tot ongeveer 120 miljoen EUR. Deze inbreng in natura zal naar verwachting, en mits vervulling van een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, plaatsvinden op 21 december 2016.

Op 18 december 2016 stond Qrf City Retail drie jaar op de beurs. In die periode is de reële waarde van de vastgoedportefeuille uitgegroeid van 114 miljoen EUR tot meer dan 250 miljoen EUR. Het aandeel binnenstedelijk vastgoed binnen de portefeuille is tot ongeveer 85% toegenomen.

Qrf City Retail is een Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV of BE-REIT)  gespecialiseerd in de niche van winkelvastgoed. Meer bepaald is de vennootschap actief in de verwerving, herontwikkeling en verhuur van winkelvastgoed met een focus op City Retail gelegen in de zogenaamde Golden Mile, de straten in de binnenstad die dominant zijn in hun verzorgingsgebied.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.