Nieuws Antwerpen Quares richt residentieel fonds op van 317 miljoen euro

Quares richt residentieel fonds op van 317 miljoen euro

CEO Siham Rahmuni

Quares richt residentieel fonds op van 317 miljoen euro

De Antwerpse vastgoedpionier Quares richt voor het eerst een residentieel fonds op waar zij de komende 8 jaar minimum 900 kwalitatieve nieuwbouwappartementen willen aankopen en verhuren. Quares stelt in het vooruitzicht zo een investeringswaarde van 317 miljoen euro te creëren. Voor het nieuwe fonds richt Quares zich op drie belangrijke pijlers: steden en gemeenten met een sterk groeiprofiel, groei van alleenstaanden én duurzaamheid.

 

Toen Quares in 2005 werd opgericht, bestond het bedrijf uit nauwelijks tien medewerkers. Ruim vijftien jaar later is de organisatie uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in ons land met meer dan 70 medewerkers. Quares kondigt aan dat het een nieuw fonds opricht. Het eerste dat zich uitsluitend richt op de – klassieke – residentiële vastgoedmarkt en daar heeft het goede redenen voor.

Focus op steden en duurzaamheid

Dit nieuwe Quares Residential Investment fonds – zoals het fonds zal heten – trekt dan ook volop de kaart van de Belg die in de toekomst liever huurt dan koopt. “In grote steden huurt vandaag al ongeveer 4 op de 10 inwoners, in de binnenstad is dat zelfs meer dan de helft. Dat is voor een stuk te verklaren door een mentaliteitswijziging. Flexibiliteit staat voorop. Er wordt meer en sneller van job veranderd, we onderbreken onze carrière wel eens. Daarnaast wordt de aankoop van een woning financieel steeds moeilijker voor velen, waardoor er langer en meer gehuurd zal worden”, vertelt Siham Rahmuni, CEO Quares.

Locatie

“We willen investeerders de mogelijkheid bieden om te beleggen in kwalitatieve appartementen op de meest interessante locaties. Zo investeren we niet alleen in louter nieuwbouwwoningen, maar kiezen we bewust voor steden met een sterk groeiprofiel waar het principe van de 15-minuten stad – horeca, winkels, scholen, sportfaciliteiten, etc. op maximum 15 min wandelen – de toekomst zal uitmaken”, aldus Siham Rahmuni.

Maar niet alleen de locatie staat centraal, ook duurzaamheid is een uiterst belangrijk criterium voor de keuze van de projecten. “Generatie Z, de twintigers van vandaag, is een generatie die steeds luider op de vastgoeddeur klopt en bijzonder hoge eisen heeft op het vlak van duurzaamheid en nieuwe technologie. Ook betaalbaarheid is een belangrijk criterium. Ze zullen de komende jaren massaal op huizenjacht gaan en alleen genoegen nemen met slimme en duurzame woningen. Daar bieden wij met dit fonds een antwoord op.” Het fonds heeft al een eerste residentieel project in Mechelen waar het 26 tweeslaapkamer appartementen zal verhuren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.