De Belicatesse van Quick, Karen Wellens en haar dochters Fauve en Louise De Belicatesse van Quick, Karen Wellens en haar dochters Fauve en Louise in hun zaak B-NUT. Foto: Quick, B-NUT

Quick lanceert wafelburger, maar B-NUT in Brasschaat bedacht het concept al veel eerder: “We zitten weer met na-apers”

Fastfoodketen Quick pakt met De Belicatesse uit met een nieuw soort burger in hun assortiment: de wafelburger. Het klinkt als een gekke combinatie, maar voor wie al eens passeerde bij B-NUT in Brasschaat is zo’n burger niks nieuws. Al sinds 2016 schotelen ze hun klanten de ‘wurger’ voor, een burger geserveerd tussen twee wafels. “We zitten weer met na-apers”, laat de zaak weten op Instagram.

In 2016 opende Karen Wellens samen met haar twee dochters Fauve en Louise B-NUT. “Wij zijn gestart met een foodtruck en omdat wij zoveel vraag kregen, hebben wij een vaste stek gezocht in Antwerpen”, zegt Louise Ramaekers. Maar daar bleef het niet bij. “Ondertussen hebben wij ook een pop-up gehad in Knokke en Brasschaat.” Intussen kan je B-NUT terugvinden op hun vaste stek aan de Bredabaan, tegenover het gemeentehuis van Brasschaat.

Dat Quick hun wafelburger nu uitbrengt als een “unieke food mash-up tussen Belgische smaken” vinden ze bij B-NUT niet helemaal correct. “Ik vind dat Quick doet alsof zij het hebben uitgevonden, terwijl wij daar wel al heel lang mee bezig zijn. Dus dan doen zij hun research niet zo goed, denk ik”, klinkt het bij Ramaekers.

Foto: B-NUT

In hun zoektocht naar een origineel concept, kwamen Karen en haar twee dochters uit bij de ‘wurger’, een burger tussen twee wafels gemaakt op basis van butternut pompoen. “Het lastige is gewoon dat je op zo’n concept geen patent kan nemen”, zegt Ramaekers. We hebben wel een patent op de naam ‘wurgers’, dus niemand anders kan het zo noemen.”

Bovendien zijn de ‘wurgers’ van B-NUT een pak gezonder dan de wafelburgers van Quick. De versie van Quick is goed voor maar liefst 852 calorieën per portie. Ontdek hier zelf wat er in De Belicatesse zit en beslis welke jouw voorkeur heeft.