ladyrolette Foto: JW

Radek en Lien lanceren rolijs en aardappelspiraal op hun oprit: “Misschien wel een nieuwe hype op feestjes”

REET -  Als het aan Radek Orlowski (37) en Lien Van Ael (35) ligt, worden Lady Rolette en Mister Twister in de toekomst bekende namen op feestjes en organisaties. Op de oprit aan hun woning prijken twee marktkraampjes waarin ze elk apart rolijs en aardappelspiraal als originele snacks te koop aanbieden.

Aan de Eikenstraat 238 in Reet (Rumst) staan twee marktwagentjes waarop de namen Lady Rolette en Mister Twister prijken. Ze staan enigszins verstopt aan hun woning in een zijstraatje parallel aan de N171 expresweg. Vooraan dit straatje verwijst een wegwijzer wel naar hun locatie.

Daar zijn Radek en Lien sinds deze week gestart met de verkoop van rolijs. Je kan op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag terecht voor wel heel originele en ambachtelijke ijsjes die op een ijs-teppanyaki ter plaatse worden bereid. Het is hun bedoeling om in de toekomst op locatie op feestjes en speciale gelegenheden hun lekkere koopwaar aan te bieden.

Bijberoep

Voor dit koppel gaat het voorlopig om een zaak in bijberoep. “We zijn allebei inspecteurs bij de politie in Neder-over-Heembeek”, zegt Radek een beetje verrassend. “Buiten onze werkuren zaten we al eerder in de evenementensector via een zaak in springkastelen en animatiespelen. Omdat dat niet ideaal was voor ons gezin met vier kinderen hebben we die zaak vijf jaar geleden verkocht.”

Maar de evenementensector bleef hen interesseren. Ze waren op zoek naar een alternatief waarvan de werkuren beter te combineren waren met hun gezinsleven. Zelf met een kraampje op feesten en organisaties staan, was het idee waaraan minder verplichtingen of nachturen verbonden zijn.

Originele snacks

“Op een beurs in Barcelona hadden we een machine gezien die aardappels tot een spiraal op een stokje draaide die daarna werd gefrituurd en gekruid”, zegt Radek. “Het was eenvoudig, lekker en vooral nog onbekend in België. Het idee was geboren om hiermee als Mister Twister ook op braderijen en festiviteiten aan de slag te gaan.”

Foto: JW

Een gelijkaardig verhaal vertelt Lien over rolijsjes. “Tijdens een citytrip in Roemenië zagen we in een winkelcentrum een stand waar opvallende ijsjes werden verkocht. Ter plaatse werden ze op een ijs-teppanyaki bereid waaraan echt fruit of snoep of drank werd toegevoegd. Na bereiding wordt alles met een schraper netjes bij mekaar gebracht en als rolijsje verkocht.”

Terwijl de bereiding van een aardappeltwister vlug verloopt, is het werk aan het ijsje wel intensiever. “Dat klopt”, gaat Lien verder. “Per ijsje duurt het toch zowat twee minuutjes voor dat klaar is. Toch kost het slechts vier euro hoor. Net evenveel als een aardappelspiraal aan ons andere kraam.”

Testfase

Met de warmere dagen in aantocht is Lady Rolette aan de Eikenstraat 238 op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 21 uur geopend en op vrijdag van 16 tot 21 uur. “Eigenlijk is dit een testfase om te zien hoe dit product bij het publiek aanslaat”, zegt Lien. “Het is al wel de bedoeling dat we in de toekomst met ons ijskraam op woensdag op het Brooikensplein komen staan. En later ook wel op feestjes en braderijen waar we ook met onze aardappelspiraal terecht kunnen.”

Het is voor Radek en Lien nu afwachten of Lady Rolette en Mister Twister een succes worden. Als het lukt, lijkt dit misschien wel hun hoofdberoep te worden. “Het werk bij de politie houden we voorlopig wel vol hoor”, zegt het koppel in koor. “Maar de veranderende tijdgeest zorgt soms wel voor frustraties. Het respect voor ons beroep is soms ver zoek. Dus als we zouden kunnen kiezen, lijkt plezier op feestjes het wel te halen van de grimmigheid waarmee we als politieagenten te maken krijgen.”