Nieuws Antwerpen RealDolmen verrast met stijgende cijfers

RealDolmen verrast met stijgende cijfers

RealDolmen verrast met stijgende cijfers

realRealDolmen klimt uit een diep dal. De IT-dienstenleverancier zag zijn omzet tijdens het eerste halfjaar van 2015/2016 met 1% stijgen tot 103 miljoen euro. Financiële analisten hadden verwacht dat de omzet zou…. dalen.

Die stijging is in die mate een verrassing omdat RealDolmen tijdens het eerste kwartaal nog tegen een omzetdaling van 4% aankeek.

RealDolmen is gebouwd op het vroegere Real Software uit Kontich en de IT-activiteiten van de winkelketen Colruyt uit Halle. Het loopt al verscheidene jaren biezonder moeizaam. Toch lijkt er eindelijk licht aan de horizon te komen. Vooral de divisie infrastructuur, zowat de kern van het bedrijf doet het vandaag vrij goed. Met een omzet van 37 miljoen euro (+9%) doet die afdeling het uitstekend. Een en ander heeft kennelijk te maken met de verdere digitalisering van jobs. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de kans om van thuis te werken. Daardoor moet de IT-infrastructuur versterkt worden.

Gedelegeerd bestuurder Marc De Keersmaecker blijft evenwel heel voorzichtig. Eerder had De Keersmaecker al vooropgezet dat de winstmarges voor het lopende jaar rond de 3,8% zouden liggen. Die marges worden in afwachting niet verhoogd. Waardoor het bedrijf het bij voorzichtige prognoses wil houden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.