Nieuws Antwerpen RealDolmen zet herstel onverminderd verder

RealDolmen zet herstel onverminderd verder

RealDolmen zet herstel onverminderd verder

realdolmenHet ICT-bedrijf RealDolmen zag zijn omzet tijdens het afgesloten boekjaar 2015/2016 met 5,7% stijgen tot 236 miljoen euro. Er bleef onder de streep ook 10 miljoen euro nettowinst over. Daarmee zet het vroegere Real Software zijn herstel onverminderd verder.

RealDolmen lijkt weer op het goede spoor. Sinds de fusie tussen het noodlijdende Real Software (Kontich) en Dolmen uit de Groep Colruyt (Huizingen) is al onvoorstelbaar veel werk verzet. Het bedrijf onderging een fundamentele herstructurering en bouwde ook onafgebroken zijn schuldenlast verder af. Ook in Kontich onderkennen de werknemers de onmiskenbare verbetering. Het bedrijf heeft onderhand een goed gevulde orderportefeuille en boort nieuwe markten aan.

RealDolmen is vandaag een aanbieder van onafhankelijke single-source ICT-oplossingen en een kennisbedrijf met meer dan 1.250 hoogopgeleide IT-professionals. De groep bedient meer dan 1.000 klanten in de Benelux en Frankrijk. RealDolmen biedt innovatieve, efficiënte en betrouwbare ICT-oplossingen en professionele diensten om klanten te helpen bij het bereiken van hun doelstellingen door hun businessprocessen te optimaliseren.

Algemeen directeur Marc De Keersmaecker is best tevreden met de resultaten. Vooral ook omdat hij voor de aandeelhouders 3,5 miljoen euro aan dividenden kan opzij zetten. Zoals de zaken er nu voorstaan kan RealDolmen in het nieuw ingezette boekjaar de lijnen van het herstel verder zetten. “Alhoewel er nog veel werk te verrichten valt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.