Nieuws Antwerpen Recoclean koos voor ClearFacts

Recoclean koos voor ClearFacts

Recoclean koos voor ClearFacts

clearRecoclean is als Antwerps bedrijf gespecialiseerd in het renoveren, reinigen en conserveren van schepen. Het bedrijf wil zijn afzetgebied uitbreiden en in de toekomst ook andere industrietakken bedienen. De digitalisering van de administratie maakt deel uit van die strategie. Het boekhoudkantoor Juribel Partners heeft zaakvoerder Philippe Coen ertoe aangezet om daartoe het open software platform ClearFacts te nemen.

“We zijn vandaag vooral actief in de scheepvaart: een schip komt binnen en wordt bij ons volledig onder hoge druk – tot 2.500 bar – gereinigd en achteraf eventueel ontroest en geschilderd via moderne verfspuittechnieken”, aldus Philippe Coen. “Recoclean bouwde daar in het verleden al behoorlijk wat expertise in op, en die ervaring willen we nu ook gaan uitrollen naar andere industrieën zoals het reinigen van machines of het renoveren van gebouwen.”

“Als je actief bent in de haven, ben je niet veel op kantoor. Je legt grote afstanden af, bent veel onderweg. Toch is het belangrijk om je cijfers altijd accuraat en bij de hand te hebben om snel te kunnen schakelen, zeker als je je markt verbreedt. In samenspraak met mijn accountant ben ik dan ook gaan werken met een digitaal platform dat de documentenstroom van al onze boekhoudkundige stukken digitaliseert en koppelt aan de boekhoudsoftware van ons boekhoudkantoor Juribel Partners. “Onze boekhouding wordt dankzij de applicatie ClearFacts gevisualiseerd en ik heb op mijn tablet overal mijn cijfers op een heel overzichtelijke manier bij de hand. Alle relevante stukken kan ik bovendien makkelijk online opvragen. Dit laat me toe om gericht te kunnen opvolgen en snel te schakelen waar nodig.”

Didier Depeser van Juribel Partners, een praktijk van accountants, fiscaal juristen en ondernemingsadviseurs: “Wij kozen voor het systeem van ClearFacts omdat het onafhankelijk en bijzonder gebruiksvriendelijk is. Zelfs een Spaanstalige klant van ons kan er makkelijk mee werken net omdat de toepassing zo intuïtief is. Onze klanten ervaren het digitale archief als een enorme troef. Ze besparen heel wat tijd doordat ze zich niet te moeten verplaatsen om ons de nodige boekhoudkundige stukken te bezorgen. En, omdat hun boekhouding wekelijks up-to-date is, hebben zij continu toegang tot hun cijfers en gegevens, waardoor ze alles zeer gericht kunnen opvolgen.”

ClearFacts is geen boekhoudpakket maar een volledig Belgisch ontwikkeld open software-platform, complementair aan de meeste boekhoudpakketten en DMS-systemen momenteel aanwezig op de Belgische markt. De toepassing ondersteunt het volledige documentenbeheer en de administratieve taken in voor- en nabereiding tot het boekhouden. Het bedrijf werd opgericht in oktober 2013, de toepassing is sinds april 2014 op de markt. Meer dan 20 boekhoudkantoren en accountants werken intussen met ClearFacts. Een duizendtal KMO’s, verspreid over heel Vlaanderen, werkt zelf dagelijks met de toepassing. ClearFacts is zélf een jonge start-up uit Hoevenen die aangestuurd wordt door Pieter Evenepoel.

Juribel Partners is een een praktijk van accountants, fiscaal juristen en ondernemingsadviseurs met 3 vennoten en 7 volwaardige dossierbeheerders. Het kantoor is actief vanuit meerdere locaties, nl. in Antwerpen, Edegem en Schilde. De drie vennoten zijn als enige aanspreekpunt nauw betrokken bij de klanten en kennen elk dossier door en door aangezien zij de klant persoonlijk bijstaan en adviseren. Juribel Partners rekent naast vermogende particulieren en vrije beroepen, zelfstandig managers en consultants ook KMO’s en organisaties die regionaal, nationaal als internationaal actief zijn, tot haar klantenportefeuille.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.