Nieuws Antwerpen Recordaantal abonnees voor Zoo Antwerpen en Planckendael in 2021

Recordaantal abonnees voor Zoo Antwerpen en Planckendael in 2021

Recordaantal abonnees voor Zoo Antwerpen en Planckendael in 2021

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) blikt voorzichtig positief terug op 2021, een tweede coronajaar. De Zoo Antwerpen en Planckendael hebben het voorbije jaar samen zowat 1,7 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is een stijging van 70% ten opzichte van 2020, maar minder dan het ‘pre-coronajaar’ 2019, toen er ruim 2 miljoen bezoekers over de vloer kwamen. Ondanks een sluiting van twee maanden in 2021, konden beide dierentuinen wel rekenen op de abonnees. Hun aantal kende een ongelooflijke groei van 19%, wat resulteerde in een historisch record.

“Reizen naar het buitenland bleef ook in 2021 nog bijzonder onzeker. Thuisblijvers herontdekten massaal het toerisme in eigen land en zagen een meerwaarde in een voordelig abonnement dat een heel jaar lang toegang geeft tot onze beide parken”, vertelt algemeen directeur Dries Herpoelaert. “De hartverwarmende steun van trouwe ZOO-fans vertaalde zich ook in succesvolle privé-initiatieven. Een prachtig gebaar!”

De twee dierentuinen willen, mede ingegeven door de coronacrisis, nu nog meer inzetten op digitalisering. Ze lanceerden daarvoor alvast ‘Mijn ZOO’, een interactief digitaal platform waar abonnees als allereerste nieuws lezen over hun favoriete dieren, de tuin, het erfgoed, enzovoort.

Koningin Elisabethzaal en congrescentrum

In het Elisabeth Center Antwerp (ECA), dat de Koningin Elisabethzaal en het congrescentrum A Room with a ZOO huisvest, is met man en macht gewerkt aan het opzetten van hybride meetings om elkaar op een veilige manier te blijven ontmoeten. Het was de eerste zaal in ons land die in aanmerking kwam voor het organiseren van een testevent.

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen wilde ook dit jaar niet stilstaan en bleef investeren in evenementen. Tijdens de zomermaanden maakte de ZOOmerbar haar comeback. Het lichtfestival Alice in Wonderland in ZOO Antwerpen kon dit jaar wél plaatsvinden op vertoon van een Covid Safe Ticket en met het dragen van een mondmasker.

Stilaan kan ook de blik op de toekomst gericht worden. De vanwege de coronacrisis stilgelegde projecten worden voorzichtig weer opgestart, zoals het afwerken van het Rundergebouw (bij de neushoorns) en het Jubileumcomplex (voor de sneeuwluipaarden en amoertijgers) in Zoo Antwerpen.

Voor wie niet zo van de cijfertjes houdt, is er ook volgend jaaroverzicht 2021 van ZOO Antwerpen in prachtige beelden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.