Nieuws Antwerpen Recordaantal bedrijven op 8ste We Are Chemistry Jobevent

Recordaantal bedrijven op 8ste We Are Chemistry Jobevent

Recordaantal bedrijven op 8ste We Are Chemistry Jobevent

ANTWERPEN – Al voor de 8ste keer stellen tijdens het We Are Chemistry Jobevent 24 bedrijven uit de chemie, farma- en kunststoffensector zichzelf voor aan studenten en werkzoekenden. Daarbij waren dit jaar ook vier bedrijven die voor het eerst deelnemen: Borealis, Vopak, ExxonMobil en Huntsman.

Het We Are Chemistry jobevent is een organisatie van POM Antwerpen, met de steun van sectorfederatie essenscia vlaanderen en de provincie Antwerpen. Om en bij de 500 deelnemers maakten dit jaar in het Kinepolis Event Center kennis met de bedrijven, die op zoek zijn naar talent.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé: “Chemie, kunststoffen en life sciences zijn meer dan ooit economische speerpuntsectoren voor de provincie Antwerpen en ver daarbuiten. Dat ontelbare toepassingen voortkomen uit deze vernieuwende sector en de Antwerpse cluster naar veelheid aan producten de meest diverse ter wereld is, blijkt ook uit de deelname van nog maar eens 4 nieuwkomers aan het jobevent: Borealis, Vopak, ExxonMobil en Huntsman.”

4 nieuwkomers

Het Oostenrijkse chemiebedrijf Borealis zoekt werknemers voor de nieuwe fabriek in de Antwerpse haven, waarin het maar liefst 1 miljard euro investeert. Karolien Vercauteren, Talent Acquisition Specialist Kallo/Antwerp/Mechelen: “Wij zoeken verschillende technische profielen zoals procesoperators en ingenieurs. We zetten ook sterk in op duurzaamheid, waarvoor we ook nieuwe mensen zoeken. Voor de nieuwe propaandehydrogenatiefabriek die in Kallo wordt gebouwd, zijn we eveneens op zoek naar diverse profielen.”

Een tweede nieuwkomer is Vopak, ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulkchemicaliën, gassen en olieproducten. Tim Van Tongerloo, HR Manager: “Momenteel zijn we op zoek naar technische profielen, zoals maintenance supervisors, en operationele functies zoals shiftleaders. Vermits ons ‘vak’ niet te leren valt op de schoolbanken, zorgen we voor elke functie voor een doorgedreven training on-the-job, aangevuld met externe trainingen.”

Ook ExxonMobil, gespecialiseerd in het vervaardigen van chemische bouwstenen voor de kunststoffenindustrie, is er voor het eerst bij. Geert Ducastel, AMPP Human Resources Site Manager: “We zijn op zoek naar gemotiveerde, leergierige masters of bachelors of houders van een A2 diploma met sterke relevante werkervaring, in elektromechanica, mechanica, elektriciteit & chemie.”

Tot slot is er nog Huntsman uit Everberg, de enige niet-Antwerpse deelnemer. Naast de nieuwkomers namen ook de volgende 20 bedrijven deel: Agfa Gevaert – BASF – Bayer – Chemours – Covestro – DuPont – EuroChem Antwerpen –  Evonik – Imerys – Indaver – INEOS – Janssen Pharmaceutica – LANXESS – Lubrizol – Oiltanking – Oleon – Nippon Shokubai – Soudal – Total en Umicore.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.