Reeds meer dan 1000 werknemers bij Group-f

frankjeDe hr-afdeling van de Group-f zal het ongetwijfeld niet makkelijk hebben. Het personeelsbestand van het dienstenscheque- en schoonmaakbedrijf Group-f heeft de kaap van de 1000 werknemers genomen. De snelle groei van de onderneming zet zich door in alle sectoren.

De Group-f heeft in de afgelopen weken en maanden verscheidene bedrijven overgenomen. De onderneming uit Kontich positioneert zich op die manier steeds duidelijker tot het grootste zelfstandig schoonmaakbedrijf van het land. De strategie van de groep is georiënteerd op de uitbouw van nichemarkten. Zo de inzet van ploegen voor hotelcleaning. Of voor de reiniging van ....ballenbaden. Dat vergt nogal wat flexibiliteit van de kant van de onderneming en van de betrokken werknemers. Precies die snelle bereikbaarheid van de gespecialiseerde ploegen versterkt evenwel de klantenbinding.

De Group-f is destijds opgezet door vader Hechtermans die investeerde in de schoonmaak. Zoon Frank heeft het bedrijf sindsdien systematisch verder uitgebouwd en oa. voor een evenwichtige diversificatie in de activiteiten gezorgd. Het gaat in Kontich immers niet enkel meer om de traditionele schoonmaak, ruitenwassen, gevelreiniging, renovatie- en schilderwerken en ontmossen van daken en opritten. Tegenover de cleaningbusiness staan vandaag de activiteiten rond dienstencheques en de verhuur van hoogwerkers.

De Group-f realiseerde in 2014 een omzet van pakweg 20 miljoen euro. 50% daarvan kwam van de dienstenchequebedrijven, 35% uit de cleaningdivisie en 15% van de hoogwerkers.