Nieuws Antwerpen Regi Penxten start mee muziekuitgeverij in Aartselaar

Regi Penxten start mee muziekuitgeverij in Aartselaar

Regi Penxten

Regi Penxten start mee muziekuitgeverij in Aartselaar

Regi Penxten

Regi Penxten

CNR Records België start samen met Cloud 9 Music en Regi Penxten de muziekuitgeverij ‘Tous Ensemble Publishing’ (TEP) aan de Antwerpsesteenweg 10 in Aartselaar, waar ook CNR gevestigd is.

Deze nieuwe muziekuitgeverij zal onder andere de auteursbelangen van Penxten wereldwijd vertegenwoordigen. Penxten is bekend als producer, schrijver en lid van de Vlaamse succesformaties Sylver en Milk Inc.
Wim Coryn, managing director TEP, en voordien werkzaam voor o.a. BMG Publishing, zal zich inzetten voor de nieuwe uitgeverij.

Naast de belangen van Penxten valt ook de volledige catalogus van CNR Records België, het toonaangevend onafhankelijk muzieklabel in België dat sinds 2013 geleid wordt door Tom De Meijer, binnen de nieuwe uitgeverij. CNR is tevens exclusieve muziekpartner van Tomorrowland en in partnership met Dimitri Vegas & Like Mike vertegenwoordigt het beide artiesten en het label “Smash The House” wereldwijd.

Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, heeft een exclusieve overeenkomst afgesloten met Tous Ensemble Publishing. Ook zijn o.a. De Romeo’s en Ian Thomas als auteurs verbonden aan TEP en vertegenwoordigt de uitgeverij alle rechten van Cloud 9 Music zoals Armin van Buuren, Fedde Legrand en Nervo in België.

Raymond van Vliet, President en co-owner Cloud 9: “De laatste jaren hebben alle major-uitgevers hun deuren gesloten in België en zijn ze onderdeel geworden van het Nederlands kantoor. Wij denken juist exact de andere kant op. België is een grote markt en dient wél te worden bediend door Belgen.”

“Al vanaf de start als uitvoerend artiest, auteur/componist en producer ben ik zeer actief bezig met het beheer van mijn intellectuele rechten. Voor mij is het steeds een heel belangrijk onderdeel geweest van mijn carrière. Dat zou voor elke artiest zo moeten zijn. Jammer genoeg gaat dit momenteel bij veel jonge artiesten verloren”, zegt Regi Penxten.
Hij is dan ook heel blij dat hij zich – naast zijn eigen muziekprojecten – kan inzetten voor het nieuw muziekavontuur met Tous Ensemble Publishing. Als artiest, en zeker als muziekuitgever, wil hij het positief verschil maken voor de TEP artiesten en samen met hen een succesvol parcours uitbouwen. “Mensen bij elkaar brengen, allemaal voor de muziek. Ofwel Tous Ensemble”, concludeert Penxten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.