Nieuws Antwerpen Rekruteren is sympl

Rekruteren is sympl

Rekruteren is sympl

sympl is een Antwerps online rekruteringskantoor dat werkgevers een oplossing biedt om snel en efficiënt het juiste talent te vinden en werkzoekenden naar de juiste job te begeleiden. Deze start-up werd opgericht door Mark Herman en Steven Pyck en begeleid door incubator Start it @KBC.

sympl zet online tools in gecombineerd met consultants in werving en selectie. Op die manier kunnen werkzoekenden snel en kwalitatief gescreend worden.
Via een chat-robot, Chip genaamd, op Messenger, de berichtenapp van Facebook, worden werkzoekenden naar de job geleid waarvoor zij in aanmerking komen. Messenger is voor vele werkzoekenden een vertrouwd kanaal en daarom een drempelverlagende oplossing om een job te vinden.

Formulieren invullen op sites of aparte apps downloaden hoeft voortaan niet meer. De chatbot laat een snelle eerste screening toe door gerichte vragen te stellen over de werkervaring en de jobvoorkeur van de kandidaat/gebruiker die enkel moet kiezen uit enkele voorgeprogrammeerde opties. Echt chatten met Chip is voorlopig nog toekomstmuziek. Na die eerste screening nemen de HR-consultants het selectieproces over.
Wereldwijd experimenteren HR-dienstenleveranciers met chat-robots om tot meer performante systemen te komen.

sympl is lid van Federgon en partner van VDAB en wordt gesteund door het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT), iMinds/imec en Start it @KBC.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.