Rendement en supply chain management gaan hand in hand

Supply chain management is zoveel meer dan transport. Processen die lean moeten verlopen, producten die tot bij de eindconsument moeten geraken met een houdbaarheid van enkele dagen, aangepaste infrastructuren,… Het zijn allemaal onderdelen van supply chain. Maar hoe zorg je ervoor dat deze volledige keten (of chain) verloopt via een vlotte flow? Rudi Roex, CEO van E-llis, en Marion Van Zon, CEO van Horeca Van Zon, vertellen in een panelgesprek in de studio van Voordenken.be vanuit hun expertise en uitdagingen over supply chain management.

Geen one-size-fits-all oplossing

Je supply chain volgens een vlotte flow laten verlopen? Helaas is er geen one-size-fits-all oplossing en hoe kan het ook als iedere onderneming opereert vanuit een andere locatie, met andere producten werkt en een hele andere werking heeft. Hoe doe je dat dan? Het antwoord lijkt simpel: neem je onderneming en alle logistieke processen onder de loep om te komen tot de ideale formule. Maar in de praktijk is dit een grote opgave voor bedrijven. De juiste, kritische vragen stellen is de eerste stap luidt het tijdens het gesprek tussen Rudi en Marion.

“Eén van de zaken die je kan bekijken zijn je high runners en slow movers. Of met andere woorden: welke zijn je best draaiende producten en waar verdien je het meeste geld mee? Liggen die producten dicht bij de eindconsument? Moet er een centrale hub zijn waar je producten liggen of maak je gebruik van een cash and carry? Door dit soort vragen te stellen, kom je een stap dichter bij het optimaliseren van jouw supply chain en het financieel winstgevender worden”, vertelt Rudi tijdens het gesprek.

Klik hier en bekijk de volledige aflevering en ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je financieel winstgevender kan worden door de juiste vragen te stellen over je supply chain.

Meer interessante artikels lezen die je helpen met de groei van jouw business? Ontdek alle artikels op voordenken.be.

Mathieu Gijbels neemt alle bouwzorgen over van ondernemers. Van bedrijfs- en kantoorbouw over service en onderhoud tot projectontwikkelingsbegeleiding.