Chef Johan Aarts van Henry’s Bistro Chef Johan Aarts van Henry’s Bistro. Foto: Jan Van der Perre

Restaurant 1238 in Botanic Sanctuary Antwerp ondergaat transformatie en herrijst als Henry’s Bistro: “Combinatie van toegankelijk en verfijnd”

Eén van de restaurants in hotel Botanic Sanctuary Antwerp heeft een metamorfose ondergaan. Restaurant 1238 is omgevormd tot Henry’s Bistro, dat zeven dagen op zeven open zal zijn.

Restaurant 1238 was één van de toprestaurants op de site van hotel Botanic Sanctuary Antwerp, naast Bar Bulot en sterrenzaken Hertog Jan, Fine Fleur en Het Gebaar. Er werd op hoog niveau gekookt, in Gault&Millau had de zaak een waardering van 14,5 op 20. De keuken was sinds eind 2022 in handen van chef Pascal Duvivier, maar die gaat nu voor een nieuwe uitdaging. Dus komt er een nieuwe wind onder de naam Henry’s Bistro.

“We werken voortaan onder leiding van chef Johan Aarts. Hij serveert culinaire creaties die uitblinken in lichtheid en tijdloze elegantie. Wereldse invloeden en een kosmopolitische flair staan centraal”, zegt marketingdirecteur Sandrine Versavel.

De bistro ligt in het hart van Botanic Sanctuary Antwerp, naast Henry’s Bar. “De bedoeling is dat binnen en buiten in elkaar overvloeien. Het ruime terras, met uitzicht op de kloostertuin, is bij goed weer geopend van 10 tot 22 uur. Lunchen kan van 12 tot 15 uur, dineren van 18 tot 22 uur. Henry’s Bistro zal zeven dagen per week open zijn, het hele jaar door”, zegt Versavel.

Dat laatste is een belangrijk element. “We hadden tot eind februari SMAAK van Jacob Jan Boerma in ons hotel en die pop-up was ook op zondag en maandag open. Dat sloeg aan, onze gasten apprecieerden het enorm dat ze ook op die dagen op de hotelsite konden eten. Dat heeft ons gesterkt in deze beslissing.”

“Henry’s Bistro belichaamt een nieuwe benadering, die ik easy fine dining noem”, zegt chef Johan Aarts. Foto: Jan Van der Perre

Vaste waarde

De Nederlandse chef Johan Aarts is al een vaste waarde binnen Botanic Sanctuary Antwerp. Hij was al van dag één betrokken bij het hotelproject als verantwoordelijke chef voor het ontbijt. Hij combineert bij Henry’s Bistro klassieke gerechten, verrijkt met internationale smaken.

“Henry’s Bistro belichaamt een nieuwe benadering, die ik easy fine dining noem”, zegt de chef. “Dat wil zeggen dat we voor een combinatie van toegankelijk en verfijnd willen gaan. We willen zo kwaliteit, creativiteit en gastvrijheid samen laten komen. Elk gerecht moet een verhaal vertellen.”

Op de kaart staat bij de hoofdgerechten onder andere asperges à la flamande (42 euro), steak tartare (39 euro), tarbot (69 euro) of tournedos (49 euro). Naast die gerechten à la carte kan je er ook lunchen voor 45 euro (2 gangen) of 55 euro (3 gangen).

Foto: Jan Van der Perre

Foto: Jan Van der Perre