Nils Proost

Restaurants koken voor zorgverleners

ANTWERPEN/LIER - Het verplegend personeel in onze ziekenhuizen gaat de komende weken onder ongelooflijke druk komen te staan. Zij staan op dit moment in de eerste vuurlinie en draaien dubbele shifts om de mensen te verzorgen. Enkele chefs uit de Antwerpse regio tonen hun goed hart nu hun restaurants gedwongen moesten sluiten.

De Antwerpse chefs Timothy Tynes van Atelier Maple en Lars Block van Zoen gaan tijdens de gedwongen sluiting van hun restaurants maaltijden bereiden voor het personeel van ziekenhuizen en in de zorgsector. Omdat die zware shifts draaien, is het voor hen vaak onmogelijk om nog van een normale maaltijd in het eigen gezin klaar te maken. Zij krijgen nu toch niet alleen ziekenhuiskost, omdat de Antwerpse chefs voor hen gaan koken.

Petit Cuistot lanceert #feedthenurses

Nils Proost van het Lierse restaurant Petit Cuistot maakt de komende drie weken en zolang de voorraad strekt op regelmatige basis eten voor het verplegend personeel in het Heilig Hart Ziekenhuis  afgeven, zodat zij de nodige energie blijven hebben om hun hels werkschema aan te kunnen.

"Op dit moment hebben we Gebroeders Vercammen al gecontacteerd om eventuele groentenoverschotten aan ons te geven, zodat wij ze kunnen omtoveren tot een heerlijke maaltijd. We blijven echter op zoek naar andere partners die ons kunnen helpen om andere ingrediënten ( vis, vlees, pasta, rijst,...) te gebruiken, zodat we zo lang mogelijk kunnen doorgaan", zegt Nils Proost.