Nieuws Antwerpen Rigadocks op Eilandje genomineerd als ambitieus betonproject

Rigadocks op Eilandje genomineerd als ambitieus betonproject

Rigadocks op Eilandje genomineerd als ambitieus betonproject

ANTWERPEN – Rigadocks, een bouwproject op het Antwerpse Eilandje, is genomineerd voor de FEBE Elements Award. Elk jaar prijst de Federatie van de prefab betonindustrie (FEBE) de meest ambitieuze betonprojecten in vijf verschillende categorieën. Het appartementsgebouw in de Cadixwijk te Antwerpen is genomineerd in de categorie bouw.  

Om genomineerd te worden in de categorie Precast in Buildings moet een gebouw uit minimum 50% preffabeton bestaan. Een omliggende verharding in prefabbeton is een pluspunt.

Het Antwerpse bouwproject Rigadocks zal het opnemen tegen 2 andere genomineerden: het Mechelse Huis van Lorreinen en Le Peuple Belge uit Lille. Één van hen zal op 28 november in Waver de prijs mogen ontvangen.

Rigadocks werd ontworpen door M2 Architecten uit Antwerpen. Het U-vormige gebouw telt 15 appartementen, een commercieel gelijkvloers en een ondergrondse parking. Het project is opgetrokken in een rigide betonstructuur en houdt rekening met de typerende pakhuisarchitectuur van het Eilandje.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.