Nieuws Antwerpen Rijden er binnen afzienbare tijd trambussen in Antwerpen?

Rijden er binnen afzienbare tijd trambussen in Antwerpen?

Rijden er binnen afzienbare tijd trambussen in Antwerpen?

Vervoersmaatschappij De Lijn wil in Antwerpen zogenaamde ’trambussen’ laten rondrijden, dat zijn bussen die op trams lijken maar niet op sporen rijden. In de Vlaamse rand rond Brussel worden er al een tijdje testritten gedaan met die trambussen. “We hebben al een tijdje geleden van De Lijn de vraag gehad of er ook in Antwerpen trambussen kunnen worden ingelegd”,  zegt schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA) tegen onze collega’s van De Standaard. De stad heeft niet weigerachtig gereageerd op het voorstel, maar nader onderzoek van het plan is nodig.

Een trambus kan een snelle oplossing zijn omdat er voor verbindingen met deze voertuigen geen sporen moeten worden gelegd, wat bij ‘gewone’ trams wel het geval is. “Een trambus zou daarom goedkoper zijn en sneller de weg op kunnen. Maar er moet eerst nog een aantal vragen worden beantwoord, zoals heeft een trambus overal en altijd een eigen bedding nodig. En hoeveel zal dat allemaal gaan kosten?

Als er trambussen komen zal dat niet in het centrum van de stad zijn. De straten zijn daar niet toe geschikt. ‘Als we trambussen inleggen zullen die wellicht niet verder rijden dan de singel” zegt Kennis. In het Brussels gewest zal de eerste trambus wellicht in 2019 rijden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.