Nieuws Antwerpen Robojob gaat Franse markt op

Robojob gaat Franse markt op

Robojob gaat Franse markt op

robotRoboJob is de Franse markt opgegaan. De specialist in de automatisering van CNC-machines nam voor het eerst deel aan een beurs in Frankrijk, het Salon de l’Industrie en kon daar meteen al verscheidene interessante contracten binnenhalen..

Frankrijk is één van Europa’s grootste industrielanden. Net als in vele andere West-Europese landen, ervaren ook de Franse toeleveranciers de toenemende druk op hun winstgevendheid.  De druk wordt mee gevoed door de hoge loonkost en de naweeën van een globale economische crisis die zich ook hier heeft laten voelen.  De structurele wijzigingen in de supply chain en de focus op de hoge kosten van voorraden heeft ertoe geleid dat ook in Frankrijk de grootte van bestellingen bij toeleveranciers teruggebracht is.

De Franse ondernemingen blijven echter niet bij de pakken zitten. Het Industrie 4.0 principe – met moderne en flexibele automatisering, uitwisselingen van data en moderne productietechnieken als steunpilaren – kent ook hier heel wat navolging, en mede dat speelt in de kaart van RoboJob uit Heist-op-den-Berg. De marktleider in CNC-automatisering kende sinds haar start een sterke groei, niet enkel in de Benelux, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en Groot-Brittannië. Sinds de première van RoboJob op het Salon de l’Industrie in Parijs mag de automatiseringsspecialist ook in Frankrijk spreken van een succesvolle start.

Hoge loonkosten, afnemende seriegroottes en een moeizame zoektocht naar goed opgeleide CNC-operatoren: het is een bekend verhaal in gans West-Europa.  Frankrijk is dus geen uitzondering.  RoboJob biedt de Franse toeleveranciers nu echter een oplossing om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. “Bovendien,” vertelt mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere, “zijn Franse bedrijven nóg meer genoodzaakt om heel slim om te gaan met technologie.  De loonkosten zijn zodanig hoog in Frankrijk dat nieuwe technologie en innovatie de enige manier is om op te boksen tegen de internationale concurrentie.  We merken nu al – amper een maand na het Salon de l’Industrie – dat de vraag naar onze oplossingen erg hoog is.”

RoboJob is dé specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series.  RoboJob werd opgericht in 2007 als een dochteronderneming van Aluro-Group NV om zich autonoom bezig te houden met het terug rentabiliseren van de verspanende industrie die jaar na jaar door de gewijzigde marktsituatie haar marge heeft zien afnemen.  Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspanende industrie én meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om uiterst gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de verspanende industrie weer rendabel kunnen maken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.