Nieuws Antwerpen Robot ‘Pepper’ presenteert Belgian Tube Days

Robot ‘Pepper’ presenteert Belgian Tube Days

Robot ‘Pepper’ presenteert Belgian Tube Days

Op zondag 5 maart 2017 vindt de tweede editie van de Belgian Tube Days plaats, het grootste Belgische YouTube-evenement in joint venture met Waagnatie Antwerpen en CNR Music.
De allergrootste YouTubers van België én Nederland komen samen tijdens dit festival om hun fans te ontmoeten.

Op de affiche staan onder andere kijkcijferkanonnen als Unagize, Kastiop, Gio, Olex en Joey Craig. Samen goed voor meer dan één miljoen YouTubekijkers.
In samenwerking met Cronos Groep uit Kontich, komt ook Robot Pepper langs. Met zijn sidekick Amir Motaffaf, beter bekend als tienerster Gamil uit de nieuwe hitserie op Ketnet ‘4eVeR’, zal de robot op de Belgian Tube Days vanop het hoofdpodium presenteren.

Pepper is een humanoïde robot, ontwikkeld door het Japanse bedrijf Aldebaran. De robot is uitgerust met een uitgebreide waaier aan sensoren zoals microfoons, camera’s, luidsprekers, aanraaksensoren, dieptesensoren en op zijn buik heeft hij een tablet met touchscreen. Daarnaast staat Pepper volledig open voor ontwikkelaars om er de meest uiteenlopende toepassingen op te ontwerpen. Meer en meer zullen humanoïde robots opduiken in bedrijven, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, winkels en zelfs huiskamers.

“We zijn erg blij dat we deze Belgische primeur aan de Belgian Tube Days kunnen geven. Want technologie en YouTube gaan hand in hand”, zegt Katrien Hennin van Cronos Groep in Kontich.

Cronos Groep staat voor innovatie en technologie met een oprechte focus op ondernemerschap. Met ondertussen meer dan 5000 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie zorgt de groep voor de meest vooruitstrevende oplossingen in diverse sectoren. Denk hierbij aan de mediasector, uitgevers, banken en verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven of telecomoperatoren.

Organisator Dirk Timmerman van CNR Music: “Robot Pepper en sidekick Amir zullen vanop het hoofdpodium spectaculaire challenges, slams en battles tussen de YouTubers aankondigen en becommentariëren. Pepper zal op de mainstage een toegevoegde waarde aan het YouTube-kijkend publiek geven waarbij we vooral uitkijken naar Peppers selfiessessie tijdens het evenement.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.