Nieuws Antwerpen Rode cijfers voor Agfa-Gevaert

Rode cijfers voor Agfa-Gevaert

Rode cijfers voor Agfa-Gevaert

MORTSEL – Agfa-Gevaert heeft in 2019 een nettoverlies van 48 miljoen euro laten noteren. De beeldvormingsgroep uit Mortsel zag zijn omzet vorig jaar wel stijgen met 2,2% tot 2,24 miljard euro, maar presteerde licht onder de verwachting van analisten, die doorgaans op 2,27 miljard euro hadden gerekend. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 124 miljoen euro, een daling van 3% ten opzichte van 2018.

Terwijl heel wat divisies een onderliggende winstgroei kennen, is de drukdivisie Offset Solutions het zorgenkind. Volgens Agfa-Gevaert is er een sterke daling in de vraag naar analoge drukvoorbereidingstechnieken en ondervindt de offsetindustrie ook de gevolgen van de dalende volumes van kranten en commercieel drukwerk, de prijsdruk en de hoge aluminiumkosten.

Gooit Corona roet in het eten?

Bovendien verwacht de beeldvormingsgroep dat ook de epidemie met het nieuwe coronavirus een impact zal hebben op de resultaten van de offsetdruktak. Een groot deel van de drukplaten wordt namelijk in China, waar de uitbraak begon, gemaakt. Daar is de productieketen verstoord. Wegens de tegenwind in de drukindustrie neemt Agfa-Gevaert nu een voorzichtigere houding aan.

“De komende kwartalen zullen we ons concentreren op onze acties om ons te wapenen tegen de tegenwind in de offsetindustrie. Voorts zullen we ervoor zorgen dat onze groeimotoren de kans krijgen om zich volledig te ontplooien”, aldus kersvers ceo Pascal Juéry.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.