Nieuws Antwerpen Rode Kruis Vlaanderen kiest voor innovatieve werkorganisatie

Rode Kruis Vlaanderen kiest voor innovatieve werkorganisatie

Rode Kruis Vlaanderen kiest voor innovatieve werkorganisatie

Binnenkort krijgen een aantal medewerkers van Rode Kruis Vlaanderen de mogelijkheid om zélf werktijden te kiezen.  Hiermee biedt het haar medewerkers meer verantwoordelijkheid en autonomie. Het concept van zelfsturing en zelfroosteren past In het kader van wendbaar en werkbaar werk. Déhora België, een bedrijf dat is gespecialiseerd in personeelsplanning en management, en dat een kantoor heeft in Berchem, zal de organisatie begeleiden bij de realisatie van deze nieuwe werkorganisatie.

Rode Kruis Vlaanderen wil zijn medewerkers meer beslissingsrecht bieden.  In een pilootproject zullen medewerkers uit 3 pilootafafdelingen, dat gaat dan over ongeveer 100 medewerkers, zeggenschap krijgen over eigen werktijden. Het gaat dan   meer specifiek om de medewerkers van de afdelingen bloedcollecte, labo’s en opvang van asielzoekers.

Bovendien zullen deze medewerkers hun eigen werktijden kunnen inkijken, valideren en aanvullen indien nodig. Geplande en gepresteerde uren worden na controle automatisch doorgestuurd naar het sociaal secretariaat. Met dit project beoogt Rode Kruis Vlaanderen meer efficiëntie en uniformiteit in personeelsinzet, maar ook meer betrokkenheid, tevredenheid en responsabiliteit bij haar medewerkers.

Bij de vormgeving van deze innovatieve werkorganisatie wordt Rode Kruis Vlaanderen ondersteund door Déhora België, jarenlange expert inzake workforce planning en management.

De invoering van het zelfroosteren en de ontwikkeling van bijhorende oplossingen is gestart, de medewerkers gaan in het najaar aan de slag. Na een grondige evaluatie wordt bekeken of de nieuwe methode van werkorganisatie wordt uitgerold naar 800 extra medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.